Anasayfa Haber AirPods Max, Terleme Sorunuyla Gündemde

AirPods Max, Terleme Sorunuyla Gündemde

AirPods Max Terleme

Apple’ın yeni 5.699 TL’lik kulak üstü kulaklığı AirPods Max, terleme sorunu ile karşıya karşıya.

Twitter, Reddit ve Apple forumlarındaki birden fazla kullanıcı, AirPods Max kulaklıkların içinde su damlacıklarının oluşmasından şikayet ediyor, ancak daha endişe verici durum ise, bu damlacıklar kulaklığın donanım aksamına zarar verebilme ihtimali.

Sorun, 30 dakikadan bir saate kadar uzatılmış kullanımda ortaya çıkıyor ve ses sürücüsünün paslanması veya kısa devre yapmasından korkuluyor. Bu arada şunu belirtelim, kulaklık suya dayanıklılık gibi bir derecelendirmeye de sahip değil. Sorun, kapların alüminyum yapısından kaynaklanıyor olabilir. Metal muhtemelen ısı iletkenliği düşük olan plastiğe kıyasla yoğuşmayı teşvik ediyor ve sonuç olarak damlacıklar ortaya çıkıyor.

Apple ise şu ana kadar sorunu kabul etmedi ve kulaklığın donanımı herhangi bir şekilde hasar görürse ücretli bir onarım olacak gibi görünüyor. AirPods Max şu anda bazı yerlerde stoklarda yok. Bu nedenle yaşanan olaylar sizi kulaklığı aldırtmaktan vazgeçirdiyse, ilerleyen süreçlerde durumun nasıl olacağını görmek için birkaç ay beklemek daha doğru olabilir. Zira Apple’ın konuyla alakalı yapacağı hamleleri beklemekte fayda var.