Anasayfa Haber Apple, Küçük ve Verimli GaN USB-C Güç Adaptörleri Kullanabilir

Apple, Küçük ve Verimli GaN USB-C Güç Adaptörleri Kullanabilir

Apple GaN USB-C

İddialara göre Apple, GaN USB-C güç adaptörleri sunmak üzere hazırlıklar yapıyor.

Apple, gelecekteki ürünlerinde kullanmak üzere daha küçük ve daha güç verimli GaN USB-C güç adaptörlerine yönelebilir. Galyum nitrür veya GaN güç adaptörleri oldukça kompakt adaptörlerin önünü açabiliyor.

DigiTimes, Navitas Semiconductor’ın Apple’dan bu yıl Galyum nitrür teknolojisi tabanlı güç adaptörleri için sipariş almasının beklendiğini paylaşıyor. Diğer taraftan TSMC’nin de Apple’ın tedarikçisine GaN çipleri sağlayacağı düşünülüyor. Daha önce Apple’ın 65 watt güç çıkışına sahip bir GaN güç adaptörü planladığı ve 2020 yılında piyasaya süreceği söylenmişti ancak bu gerçekleşmedi.

Apple’ın bu yıl için bir GaN USB-C şarj adaptörü piyasaya sürmeyi planlayıp planlamadığı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Bu arada Anker, AUKEY, Belkin gibi birçok üçüncü taraf marka, kendi GaN şarj adaptörlerini piyasaya sürmüş durumda.

Gelecekteki iPhone akıllı telefonlarla GaN USB-C şarj adaptörlerinin gelme ihtimali de oldukça düşük. Malum, şirket şimdiden güç adaptörlerini kutu içeriğinden kaldırdı. Sanıyoruz ki bu cihaz sadece Macbook serisinin kutusundan çıkacaktır.

GaN şarj adaptörleri daha az ısı üretiyor. Bunun akım transferinde son derece verimli olduğunun ve daha az enerji kaybına neden olduğunun altını çizelim. Ek olarak adaptör boyutu yüzde 40 azaltılabiliyor ve taşınabilirlik konusunda büyük kolaylık sağlanıyor.