Anasayfa Haber iPhone 12 Serisinin Kutusundan Şarj Aleti ve EarPods Çıkmayacak

iPhone 12 Serisinin Kutusundan Şarj Aleti ve EarPods Çıkmayacak

iPhone 12 kutusundan şarj aleti ve earpods

Apple, düzenlemiş olduğu etkinlik sırasında iPhone 12 kutu içeriği hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Bildiğiniz üzere daha önceden de yapılan sızıntılarla beraber Apple’ın yeni iPhone’lar ile beraber kutu içeriğinden şarj aletini ve EarPods kulaklığı çıkartacağı iddia edilmişti. 13 Ekim’de düzenlenen Apple etkinliğiyle ile birlikte iPhone 12 kutu içeriği de netlik kazanmış oldu. Apple yapmış olduğu açıklamayla birlikte iPhone kutusundan şarj aletinin ve EarPods kulaklığın çıkartıldığını duyurdu

Etkinlik sırasında karbon ayak izini azaltmak adına adımlar atacağını vurgulayan Apple, halihazırda satışta bulunan iPhone ailesinin tamamında güç adaptörünü ve EarPods kulaklığı kutu içeriğinden çıkarttıklarını açıkladı.

Çevreci nedenlerden dolayı böyle bir hamleye imza attıklarını da ifade eden Apple, böylece iPhone’ların çevreye olan olumsuz etkisini de minimum seviyeye indireceklerini belirtti.

Tabi, bu durumun eski iPhone kullanıcılarını pek etkilemeyeceğini de belirtmekte yarar var. Ancak ilk defa iPhone kullanacak olan kullanıcılar iPhone kutusundan güç adaptörü çıkmayacağından dolayı ekstra olarak güç adaptörü de satın almak zorunda kalacak.

iPhone güç adaptörü fiyatı

Bu durumda ise ilk defa iPhone alan kullanıcıların 5W güç adaptörü için 179 TL, 20W güç adaptörü için 199 TL, 30W güç adaptörü için de 459 TL ödemesi gerekecek. Aynı zamanda kullanıcılar EarPods kulaklık almak istediklerinde ise ekstra olarak 199 TL ödeyecek.