Anasayfa Haber Ayda 20 Bin Dolar Kazandıran RTX 3080 Ethereum Madenciliği Düzeneği

Ayda 20 Bin Dolar Kazandıran RTX 3080 Ethereum Madenciliği Düzeneği

78 Adet RTX 3080 ile yapılan ethereum madenciliği düzeni

Kripto paraların popülerleşmeye başlamasının ardından GPU madenciliğine duyulan ilgi de her geçen gün artmaya başladı.

Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen kripto para madenciliği, Bitcoin’in yükselişinin ardından daha da yaygınlaşmaya başladı. Kripto paralara duyulan ilginin artmasıyla beraber, bir diğer popülerleşen madencilik türü ise Ethereum madenciliği olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca son zamanlarda popülerleşmeye başlayan Ethereum madenciliği, GeForce RTX 30 serisinin duyurulmasının ardından bambaşka bir boyuta yükseldi.

Hatırlarsanız, geçtiğimiz günlerde Techarp’ın 78 adet RTX 3080‘den oluşan bir Etherum madenciliği düzeneği sosyal medya üzerinden paylaşılmıştı. Bugün ise bahsi geçen bu madencilik düzeneğinin aylık ne kadar gelir elde ettiği gözler önüne serildi.

RTX 3080 Ethereum madenciliği
RTX 3080 Ethereum madenciliği

Paylaşılan bilgilere göre, söz konusu bu madencilik düzeneğinin ortalama maliyetinin 100 bin dolar seviyesinde olduğu ifade ediliyor. Minerstat‘ın elde ettiği verilere göreyse, RTX 3080 modelinin günlük Ethereum getirisinin ise 6.35 dolar ila 9.15 dolar arasında olduğu belirtiliyor.

Techarp’ın kurduğu bu madencilik düzeneğinin ise aylık 15 bin ile 21 bin dolarlık bir gelir sağladığına da şahit olmaktayız. Tabi, bu gelirin elektrik ve soğutma maliyetlerinin de göz önünde bulundurularak hesaplandığını da belirtelim. Bu da 78 adet RTX 3080‘den oluşturulan bu sistemin yaklaşık 6.6 ayda maliyetini çıkartabileceği anlamına geliyor.