Anasayfa Haber Yeni Steam Beta İle Xbox Kontrolcü Desteği Genişletildi

Yeni Steam Beta İle Xbox Kontrolcü Desteği Genişletildi

Steam Beta Güncellemesi

Steam Beta Güncellemesi, tam Xbox Oyun Kontrolcüsü desteğinin yanı sıra oyun kumandaları konusunda daha fazlasını sunuyor.

Steam istemcisi, 5 Ocak tarihinde gelen beta güncellemesi ile genişletilmiş Xbox Oyun Kumandası desteği ve daha fazlasını kazandı. Tam destek ile Windows.Gaming.Input.API kullanan oyunlarda trigger rumble desteği ekleniyor ve kullanıcıların oyun kumandası yapılandırmasındaki Xbox Elite oyun kontrolcüleri ve Xbox Series X kumanda paylaşım düğmesinin bağlamasına imkan tanınıyor. Seçenek, Steam ayarlarınızın Genel Oyun Kumandası Ayarı bölümünde etkinleştirilebilirken bir sürücü kurulumu ve bilgisayarınızın yeniden başlatılmasını gerektiriyor.

Yeni Steam istemcisi beta güncellemesi ayrıca, PlayStation 5 oyun kumandası oyuncu yuvası LED’ini ve daha fazlasını kapatma özelliğini de ekliyor. Bu ayar, varsayılan olarak LED’i yalnızca birden çok oyun kumandası bağlandığında etkinleştiriyor. Ek olarak, Wooting Two klavye desteği de eklenirken HOTAS ve G15 gibi oyun kumandası olmayan giriş cihazları artık Oyun Kumandası Ayarları’nda Genel Oyun Kumandası Yapılandırma Desteği etkinleştirildiğinde kullanılabiliyor.

Steam istemcisi 5 Ocak güncellemesinin sadece betaya katılmış olanlar için sunulmuş olduğunun altını çizelim.

Bu arada 2020 Steam Ödülleri de sahiplerini buldu.