Anasayfa Haber 9. Nesil iPad Daha İnce ve Hafif Olabilir

9. Nesil iPad Daha İnce ve Hafif Olabilir

9. nesil iPad özellikleri

Apple’ın 2021 yılı içerisinde piyasaya süreceği tahmin edilen 9. nesil iPad modeliyle ilgili yeni bilgiler paylaşıldı.

9. nesil iPad modeli ile ilgili bugün yeni bir rapor yayınlandı. Yayınlanan raporla beraber uygun fiyatlı iPad modelinin tasarım açısından 2019’da piyasaya sürülen üçüncü nesil iPad Air’e benzeyeceği ve serinin bir önceki modeline kıyasla daha ince ve hafif olacağı iddia edildi.

Apple’ın tedarikçilerinden elde edilen bilgilere göre, 9. nesil iPad modelinin ekran boyutunun 10.2 inçte kalacağını görmekteyiz. Bunun yanı sıra sekizinci nesil iPad modeline kıyasla daha ince bir yapıya ev sahipliği yapacağı belirtilen modelin ise, 6.3 mm kalındığında olacağına da özellikle dikkat çekiliyor.

Bildiğiniz gibi 8. nesil iPad modeli 7.5 mm kalınlığında ve 490 gram ağırlığındaydı. Bugün paylaşılan rapora göreyse serinin yeni modelinin 460 gram ağırlığında ve 6.3 mm kalınlığında olabileceğini gözlemlemekteyiz.Apple iPad

Aynı zamanda Mac Otakara tarafınca paylaşılan bir diğer raporda ise, uygun fiyatlı modelin Lightning girişiyle ve Touch ID sensörüyle birlikte geleceği de belirtiliyor. Ekran kısmındaysa yeni nesil iPad modelinin P3 renk gamı ve True Tone desteğine sahip olacağı da ileri sürülüyor.

Hatırlarsanız, Aralık ayında Çin merkezli bir web sitesinde 9. nesil iPad modeliyle ilgili bazı bilgiler paylaşılmıştı. Bu kısımdaysa yeni nesil modelin A13 Bionic işlemcisine, 4 GB RAM’e ve 10.5 inçlik bir ekrana sahip olacağı iddia edilmişti. Aynı zamanda bu modelin 299 dolardan satışa sunulacağı da belirtilmişti.

Ancak, bugün paylaşılan raporlarda serinin yeni modelinin 10.5 inçlik bir ekranın yerine 10.2 inçlik bir ekranın üzerine kurulabileceğine şahit olmaktayız. Tabi, şimdilik Apple cephesinden yeni iPad modeliyle ilgili herhangi bir açıklamanın yapılmadığını da belirtelim. Fakat önümüzdeki günlerde uygun fiyatlı iPad modeli hakkında daha fazla ayrıntının gün yüzüne çıkacağı tahmin ediliyor.