Anasayfa Haber Dell, Kavisli 40″ 5K Monitörünü Tanıttı

Dell, Kavisli 40″ 5K Monitörünü Tanıttı

Dell Dünyanın ilk 40

Dell, yeni Latitude dizüstü bilgisayarlarının yanı sıra 40″ boyutunda kavisli bir 5K monitör de tanıttı.

Dell’e göre dünyanın 5K çözünürlüğe (5120×2160 pixel) sahip ilk 40″ ultra geniş kavisli monitörü olan UltraSharp 40 WUHD (U4021QW) ile başlayalım. IPS paneli %100 sRGB ve %98 DCI-P3 kapsam saunarken 1,07 milyar renk işleyebiliyor.

Monitördeki bağlantı noktası seçimi de aynı derecede etkileyici: Thunderbolt 3, 40 Gbps’ye kadar aktarım hızları sunuyor ve Windows dizüstü bilgisayarınızı veya MacBook’unuzu 90W’a kadar şarj edebiliyor. Telefonunuz için 15 W şarjlı bir USB-C bağlantı noktası da monitöre dahil edilmiş. Çıkarılabilir depolama için kolayca erişilebilen tam boyutlu bir USB-A bağlantı noktası da mevcut. Ayrıca bir Ethernet jakı takabilir ve kablolu bağlantı da elde edebilirsiniz.

UltraSharp 40 WUHD

Monitör aynı zamanda bir KVM görevi görebiliyor, yani monitöre birden fazla bilgisayar (veya bilgisayar + telefon) bağlayıp her ikisi için aynı klavye ve fareyi kullanabilirsiniz.

Çoklu monitör kurulumları için Dell UltraSharp 24 ve 27 USB-C Hub Monitörleri (U2422HE/U2722DE) alabilirsiniz. Bunlar USB-C üzerinden 90W çıkış sağlıyorlar ki bu da oldukça güçlü dizüstü bilgisayarlara güç sağlayabilecekleri ve ayrıca Ethernet bağlantı noktalarına sahip oldukları anlamına geliyor.

Pandemi, video konferansın popülaritesini artırdı. Sonraki üç monitör 24”, 27” ve 34” boyutlarında ve özellikle bu konu akılda tutularak tasarlanmışlar. Açılır 5 MP kameraları, gürültü önleyici mikrofonları ve çift 5W hoparlörleri mevcut. Özel bir Microsoft Teams düğmesi, bir toplantıya hızla katılmanıza olanak tanıyor. Monitörler Windows Hello oturum açma ve Cortana dijital yardımcısını da destekliyor.

Şahsen tanışırsanız, 55” ve 65” boyularında sunulan Dell 4K etkileşimli dokunmatik monitörlere bakmanızda fayda var. 20 temas noktasını algılayabiliyorlar, böylece aynı anda birden fazla kişi tarafından kullanılabiliyorlar (kazara dokunmaları önlemek için avuç içi reddi mevcut). Çift 20W hoparlör de dahili olarak sunuluyor.

Son olarak birkaç aksesuar: Şarj edilebilir kablosuz fare (MS7421W), tek bir şarjla 6 aya kadar dayanabiliyor. Kablosuz klavye ve fare kombinasyonu (KM7321W), 36 aylık inanılmaz bir pil ömrüne sahip.