Anasayfa Haber Samsung Galaxy Fold 2 ve Z Flip Soğuktan Etkileniyor

Samsung Galaxy Fold 2 ve Z Flip Soğuktan Etkileniyor

Samsung Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3 ekran özellikleri

Samsung Galaxy Fold 2 ve Z Flip katlanabilir telefonlar kışla mücadele etmekte zorlanıyor.

Bulunduğunuz yerde özellikle soğuk bir kış mevsimi yaşıyorsanız, katlanabilir telefonunuzu evde bırakmak isteyebilirsiniz. Bazı kullanıcıların sosyal medyadaki paylaşımlarına göre, Samsung Galaxy Fold 2 ve Galaxy Z Flip, Seul’un son derece soğuk olan -18 santigrat derece sıcaklıkları karşısında kullanılamaz hale geliyor.

Samsung Shop İçin Tıklayınız

Yukarıdaki fotoğraflar, Samsung Galaxy Fold ve Z Flip modellerinin başına gelenleri gösteriyor. Telefonların ekranlarında bir çatlak olmasa da, soğuktan dolayı çalışmaz hale geldiler ve ekranlarında Android işletim sistemi yerine parlak lekeler görünüyor. Bu da ekranın hasar gördüğüne işaret. Görsellerdeki cihazların ekranlarının kırıldığı kesin olarak doğrulanmasa da, sıfırın altındaki sıcaklıklarda katlanabilen telefonların bu tip olaylar yaşaması olağan. Katlanabilir telefonlarda kullanılan teknoloji, birkaç farklı katman ve malzeme içeriyor. Soğuk hava, telefonun bünyesindeki malzemelerin yapısında değişiklikler yarattığından, katlanabilir telefonun işlevselliğini etkileyebilecek hasara yol açabiliyor.

Samsung özellikle Galaxy Fold 2 modeli için “Cihaz, ortam sıcaklığı 0 ° C ila 35 ° C olan yerlerde kullanılabilir. Telefonu -10 ° C ila 50 ° C ortam sıcaklığında saklayabilirsiniz. Galaxy Fold 2’yi önerilen sıcaklık aralıklarının dışında kullanmak veya saklamak cihaza zarar verebilir veya pilin ömrünü kısaltabilir.” gibi bir uyarıda bulunmuş. Esasen bu uyarı olarak ekrandan ziyade pil ömrünü ifade ediyor.

Teorik olarak, Galaxy Fold ve Galaxy Z Flip model sahipleri, telefonu kullandıkları ilk yıl içinde bir defaya mahsus “özel fiyatla” ekran değişimi içeren Samsung Premier koruma hizmetinden yararlanabiliyor. Ancak yaşanan bu sorunda ekranda bariz bir çatlak olmadığından, Samsung Premier hizmetine uygun olup olmayacağı ise belli değil.