Anasayfa Haber Apple’ın Katlanabilir iPad ve MacBook Hibrit Tasarımı Gecikebilir

Apple’ın Katlanabilir iPad ve MacBook Hibrit Tasarımı Gecikebilir

Apple'ın Katlanabilir iPad ve MacBook Hibrit Tasarımı Gecikebilir
Katlanabilir iPad ve MacBook Gecikecek

Yeni bir rapora göre Apple’ın 20 inç ekran boyutuyla katlanabilir iPad ve MacBook hibrit cihazları “katlanabilir ekran teknolojisiyle ilgili devam eden güvenilirlik endişeleri” nedeniyle beklendiği kadar kısa sürede gelmeyebilir. Apple’ın son birkaç yıldır katlanabilir bir MacBook ve iPad geliştirdiğine dair yaygın söylentiler vardı.

Söylentilere bakılırsa 2026 yılında piyasaya sürülebileceği tahmin ediliyordu ancak son zamanlarda cihazın 2025 gibi erken bir tarihte piyasaya sürülebileceği konuşuluyordu. Samsung Display’in Genel Müdürü Baek Seung-in’in yorumları Apple’ın katlanabilir bir hibrit modeli pazara sunma konusunda hâlâ zorluklarla karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Güney Kore’de düzenlenen bir endüstri etkinliğinde Samsung yöneticisi katlanabilir ekranların güvenilirliğindeki gelişmelere dikkat çekti. Apple’ın katlanabilir ekran geliştirme konusunda Samsung ve LG ile çalıştığı söyleniyor. Samsung Display’in Genel Müdürü Baek Seung-in’in açıklaması şöyle:

“Samsung tarafında katlanabilir ürünler yeni form faktörlü ürünler olarak kendi başarılarını elde ediyor. Mevcut dizüstü bilgisayarların üst kısmı ekran, alt kısmı donanım ve klavyeden ibaret ancak birçok şirket (Apple’ı kastediyor) dizüstü bilgisayarların her zerresini sergilemeye çalışıyor.”

Analistlere göre Apple katlanabilir MacBook ya da iPad’i piyasaya sürmeden önce katlanabilir ekran teknolojisinin gelişmesini bekliyor. Bildiğiniz gibi Apple katlanabilir cihaz pazarına giren ilk şirket değil, teknoloji geliştikten sonra daha rafine ürünler çıkarmak için akıllıca bir hamleyi yani beklemeyi tercih ediyor.

Katlanabilir MacBook, Apple’ın katlanabilir cihaz pazarına giriş cihazı olacak ve ardından söylentilere göre iPhone Fold gelecek. Dediğimiz gibi katlanabilir ekranlar hâlâ dayanıklılık sorunlarıyla karşı karşıya olduğundan Apple hayranlarının biraz daha sabretmesi gerekiyor. Sizce beklentilere değecek mi? Düşüncelerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.