Anasayfa Etkinlik CES Oyun Bilgisayarları İçin AMD Ryzen 5000 HX Mobil İşlemciler Duyuruldu

Oyun Bilgisayarları İçin AMD Ryzen 5000 HX Mobil İşlemciler Duyuruldu

AMD, CES 2021 sunumu kapsamında dizüstü oyun bilgisayarları için AMD HX Mobil işlemcileri duyurdu.

CES 2021 fuarında Intel, NVIDIA gibi firmaların ardından AMD’de de önemli bir duyuruya imza attı. Bu doğrultudaysa yapılan duyuruyla birlikte dizüstü oyun bilgisayarları için AMD HX Mobil işlemciler duyuruldu.

Dr Lisa Su tarafınca yapılan açıklamalara göre, dizüstü oyun bilgisayarları için tasarlanan yeni nesil işlemcilerin Zen 3 mimarisiyle beraber geldiğini de görmekteyiz. Bu kısımdaysa Ryzen 9 5900HX ve Ryzen 5980HX olmak üzere iki farklı versiyonla birlikte duyurulan seri, ayrıca teknik özellikleriyle de dikkat çekmeyi başarıyor.

AMD HX Mobil işlemciler
AMD HX Mobil işlemciler

Bu kısımda yapılan açıklamalarda ise her iki modelin de 8 çekirdekli 16 iş parçacıklı bir işlemciye sahip olduğu da AMD tarafından belirtiliyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda yapılan açıklamalarda, söz konusu işlemcilerin 20MB birleşik L2 ve L3 ön belleğe ve 45W TDP‘ye sahip olduğu da ifade ediliyor.

Ayrıca yapılan bir diğer açıklamada ise Ryzen 9 5900HX‘in maksimum 4.6 GHz, Ryzen 9 5980HX‘in ise maksimum 4.8 GHz frekans hızında çalışacağı da yetkililer tarafınca belirtiliyor.

AMD HX Mobil işlemciler

Yeni nesil işlemcilerin aynı zamanda oyun performansını da gözler önüne seren AMD, bu kısımdaysa HX işlemcilerinin Horizon Zero Dawn‘ı 1080p çözünürlükle 100 FPS’nin üzerinde çalıştırdığına da özellikle dikkat çekiyor.

Şimdilik, yeni nesil mobil işlemcilerin net olarak ne zaman piyasaya sunulacağı açıklanmadı. Ancak, AMD bahsi geçen Ryzen 5000 mobil işlemcileri kullanan ilk dizüstü bilgisayarların Şubat ayına kadar piyasaya sunulabileceğini de ifade ediyor.