Anasayfa Etkinlik CES Intel Tiger Lake-H35 İşlemciler Tanıtıldı

Intel Tiger Lake-H35 İşlemciler Tanıtıldı

10nm Intel Tiger Lake-H35 işlemciler 35W termal tasarım gücü ile öne çıkıyor.

Intel, ultra taşınabilir oyun dizüstü bilgisayarlar için Intel Tiger Lake-H35 işlemcilerini sanal olarak gerçekleştirilen CES 20201 etkinliğinde duyurdu. Tiger Lake-H35, H-serisi mobil işlemcilerde gördüğümüz 45W TDP yerine, 35W TDP değerine sahip işlemciler olmalarından dolayı bu ismi almış durumda.

Intel Tiger Lake-H35 Özellikleri

Tiger Lake-H35 işlemciler 10 nm olarak üretilmiş durumda. Bu da U-serisi veya Y-serisinin ötesinde bir ilk olarak nitelendiriliyor. Buna rağmen hala 5 GHz’e varan turbo hızlarına ulaşabileceğinizi de belirtelim.

Intel, oyun dizüstü bilgisayarlarında ve mobil iş istasyonlarında H serisi işlemcilere yeniden yer verecek. Ayrıca, mevcut ince dizüstü oyun bilgisayarları 20 mm olma eğilimindeyken, bu işlemciye sahip olanlar 18 mm kalınlığında olacak. Bu arada 1080p oyun oynamak da mümkün olacak ve PCIe 4.0 ile yeni nesil grafikler almaya devam edebileceksiniz.

Intel 11. nesil mobil işlemci

35W TDP ve 10 nm işleminin yanı sıra, bu yongalar sekiz iş parçacıklı ve dört çekirdekli. Intel, Core i7-11375H işlemcisinin yalnızca 45W Core i9-10980HK ile eşleşen herhangi bir dizüstü bilgisayar çipi arasında en hızlı tek iş parçacıklı performansa sahip olduğunu ve rakiplerini yüzde 30 oranında geride bıraktığını söylüyor.

Bir yorum

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version