Anasayfa Haber Sonraki Amiral Gemisi Exynos, AMD GPU ile Gelecek

Sonraki Amiral Gemisi Exynos, AMD GPU ile Gelecek

Exynos AMD GPU

Samsung sonraki amiral gemisi Exynos çipsetinin AMD GPU ile birlikte geleceğini doğruladı.

Samsung, 12 Ocak tarihinde yüzde 10 daha iyi işlem gücü ve yüzde 40 daha iyi grafik gücü sunan Exynos 2100 çipsetini duyurmuştu. Ayrıca, çipsetin performans ve verimlilik anlamında önceki Exynos çiplerinden çok daha ileride olduğu ifade edilmişti. Samsung, sunum sırasında sonraki amiral gemisi Exynos ile AMD GPU kullanılacağını da onayladı.

Şirket, 2019 yılında mobil cihazlar için GPU’lar üzerinde çalışmak üzere AMD ile bir ortaklık kurduklarını duyurmuştu. Samsung LSI Başkanı Dr Inyup Kang, Exynos 2100 etkinliğinde yaptığı açıklamada, bir sonraki amiral gemisi ürünün AMD imzalı yeni nesil mobil GPU’ya sahip olacağını söyledi. Teknik olarak, Samsung’un bir sonraki amiral gemisi ürünü, Galaxy S21 serisi olacak. Öte yandan, Samsung Semiconductor kısa bir süre sonra buradaki bir sonraki amiral gemisi ürününün bir telefon değil, bir sonraki amiral gemisi Exynos çipine atıfta bulunduğunu açıkladı. Tahminler ise bu çipsetin Galaxy Z Fold3 modelinde kullanılabileceği yönünde.

Samsung, Exynos 2100 çipsetinde hala bir ARM GPU‘ya yani Mali-G78 MP14‘e bağlı kalıyor. Şirket, grafik performansında başta da belirttiğimiz gibi yüzde 40’a kadar artış sağladığını, güç kullanımını optimize etmek için gelişmiş çoklu IP düzenleyici teknolojisi (AMIGO) ve daha fazlasını sunduğunu iddia ediyor.