Anasayfa Haber OneDrive Dosya Boyutu Sınırı 250 GB Oldu

OneDrive Dosya Boyutu Sınırı 250 GB Oldu

OneDrive Dosya Boyutu Sınırı

Microsoft, OneDrive dosya boyutu sınırı için ciddi bir güncelleme yaptı.

Microsoft, devasa boyutlardaki dosyalar ile çalışanlar için OneDrive bulut depolama platformunda önemli bir değişiklik yaptı. Daha önce 100 GB olan OneDrive dosya boyutu sınırı bundan böyle 250 GB olacak. Buna SharePoint, OneDrive ve Teams yüklemelerinin de dahil olduğunu belirtelim.

Bu anlamda büyük 8K video dosyalarını, 3B modelleri, CAD dosyalarını, büyük veri kümelerini ve daha fazlasını depolaması gereken kişilere kolaylık sağlanmış oldu. Microsoft, OneDrive Business’ın aksine tüketici olarak OneDrive kullananlar içinse bir aile video albümü veya içinde büyük bir bilgisayar oyunu olan bir ZIP dosyası yüklemesinin mümkün olduğunu belirtiyor.

Ayrıca kademeli senkronizasyon sayesinde, bu dosyaları yönetmek de daha kolay olacak. Bu özellik olmadığı takdirde her düzenlendiğinde tam dosya boyutunun yüklenmesi gerekiyor. Microsoft, bu büyük dosyaların parçalara ayrıldığını ve benzersiz bir anahtarla şifrelendiğini paylaşıyor. Daha büyük dosyalar için desteğin bu ayın sonunda sunulacağı ve çeyreğin sonunda genel kullanıma sunulmaya başlanacağı da bilgiler arasında.