Anasayfa Haber Battle.net Kullanıcı Arayüzü Tamamen Yenileniyor

Battle.net Kullanıcı Arayüzü Tamamen Yenileniyor

Battle.net Kullanıcı Arayüzü

Blizzard, 8 yılın ardından Battle.net kullanıcı arayüzü için kullanışlı bir değişim yapıyor.

Blizzard ve Activision oyunlarının evi olan Battle.net, oyuncuların karşısına yeni bir kullanıcı arayüzü ile çıkmaya hazırlanıyor. 8 yıldır hiçbir değişiklik yapılmayan platformun yeni arayüzü Battle.net 2.0 olarak anılıyor. Bu arada arayüzü göremiyorsanız endişe etmeyin, şu an için sadece Kuzey Amerikalı kullanıcılar için mevcut.

Battle.net aslında selefinden çok çok farklı değil ancak şablonun geliştirilmiş olması güzel gözüküyor. Oyunlar artık sol tarafta listelenmiyor. Bunun yerine artık en üste yerleştirilmişler ve fragmanlar ile seçtiğiniz oyunla ilgili resmi Blizzard haberleri için çok daha fazla alan sağlanmış.

Arkadaş listesinin artık sağ tarafta kalıcı olması ve arkadaşlarınızın gerçekte ne yaptığını göstermede daha iyi bir iş çıkarması da olumlu bir gelişme olmuş. Eski sürümde arkadaş listesi penceresini açmak için bir simgeye tıklamanız gerektiğini hatırlatalım. Blizzard, Battle.net 2.0’ın çok daha erişilebilir olduğunun da altını çiziyor. Uygulamayı klavyenizi kullanarak gezinebilmeniz mümkünken ekran okuyucular da daha iyi destekleniyor. Ek olarak, renk kontrastı da iyi.

Blizzard önümüzdeki haftalarda herkesin Battle.net 2.0’a geçebileceğini paylaşıyor.