Anasayfa Haber WhatsApp, Yeni Gizlilik Sözleşmesi Tarihini Erteledi

WhatsApp, Yeni Gizlilik Sözleşmesi Tarihini Erteledi

WhatsApp

Yeni gizlilik sözleşmesinin uygulanacağı tarihi değiştiren WhatsApp, paylaştığı blog yazısında konuyla alakalı açıklamalarda bulundu.

Kullanıcı verilerini Facebook ile paylaşmayı hedefleyen yeni Whatsapp gizlilik sözleşmesi, gizlilik konusunda oldukça farklı tartışmaları beraberinde getirmişti. Bununla birlikte WhatsApp’dan farklı sohbet uygulamalarına geçiş yaşanmasıyla, şirketten farklı bir adım geldi. Yeni gizlilik sözleşmesinin yürürlüğe gireceği tarih üç ay ileri çekilerek 15 Mayıs 2021 olarak belirlendi.

Whatsapp Blog’da paylaşılan duyuruda şu açıklamalar yapıldı:

“Son güncellememizle ilgili ne kadar kafa karışıklığı olduğunu pek çok kişiden duyduk. Endişeye neden olan birçok yanlış bilgi var ve herkesin ilkelerimizi ve doğru bilgileri anlamasına yardımcı olmak istiyoruz.

WhatsApp basit bir fikir üzerine inşa edildi: Arkadaşlarınız ve ailenizle paylaştığınız şeyler aranızda kalır. Bu, kişisel görüşmelerinizi her zaman uçtan uca şifreleme ile koruyacağımız anlamına gelir, böylece ne WhatsApp ne de Facebook bu özel mesajları göremez. Bu nedenle, herkesin mesajlaştığı veya aradığı kişilere ilişkin kayıt tutmuyoruz. Paylaşılan konumunuzu da göremeyiz ve kişilerinizi Facebook ile paylaşmayız.

Bu gizlilik sözleşmesi güncellemesinde yukarıda bahsedilen ilkelerimizin hiçbiri değişmeyecek. Bunun yerine güncelleme, insanların WhatsApp üzerinden bir işletmeye mesaj göndermesi gereken yeni seçenekleri içerecek ve verileri nasıl topladığımız ve kullandığımız konusunda daha fazla şeffaflık sağlayacak. Bugün herkes WhatsApp’ta bir işletmeyle alışveriş yapmasa da, gelecekte daha fazla insanın bunu tercih edeceğini düşünüyoruz ve insanların bu hizmetlerden haberdar olması bizim için önemli. Bu güncelleme, Facebook ile veri paylaşma yeteneğimizi asla genişletmez.

Şimdi, insanlardan şartları incelemelerinin ve kabul etmelerinin isteneceği tarihi ileriye alıyoruz. 8 Şubat 2021 tarihinde hiç kimsenin hesabı askıya alınmayacak veya silinmeyecek. Ayrıca, WhatsApp’ta gizlilik ve güvenliğin nasıl çalıştığına dair yanlış bilgileri ortadan kaldırmak ve doğrularını anlatmak için çok daha yoğun çalışacağız. Ardından, 15 Mayıs 2021‘de yeni gizlilik politikalarımız sunulmadan önce, politikayı herkesin gözden geçirmesi için insanlara kademeli olarak yaklaşacağız.

WhatsApp, dünyanın dört bir yanındaki insanlara uçtan uca şifreleme getirilmesine yardımcı oldu ve bu güvenlik teknolojisini şimdi ve gelecekte savunmaya kararlıyız. Bize ulaşan herkese ve gerçeklerin yayılmasına ve söylentileri durdurmasına yardımcı olan birçok kişiye teşekkür ederiz. WhatsApp’ı özel iletişim kurmanın en iyi yolu yapmak için sahip olduğumuz her şeyi ortaya koymaya devam edeceğiz.”

WhatsApp

WhatsApp Blog üzerinden yapılan bu açıklamaya göre Şubat’ta uygulanması planlanan gizlilik sözleşmesi ileri bir tarih olarak 15 Mayıs 2021‘e alındı. Bu süreç arasında WhatApp söylentileri ortadan kaldırmak için üstün bir çaba göstereceğe benziyor. Bakalım ilerleyen günlerde kullanıcıların buna tepkisi ne olacak birlikte göreceğiz.