Anasayfa Etkinlik CES MSI, Oyuncular İçin 7.000 MB/s SSD Üretecek

MSI, Oyuncular İçin 7.000 MB/s SSD Üretecek

MSI SSD

MSI’ın yeni SSD modelleri, 7.000 MB/s okuma ve 6.900 MB/s yazma hızı vadediyor.

MSI, CES 2021 etkinliği sırasında SSD işine gireceklerini resmen duyurdu. Söz konusu PCIe 4.0 NVMe sürücülerin 7.000 MB/s okuma ve 6.900 MB/s yazma hızlarına erişebileceği ifade ediliyor. Şu an için sadece MSI SSD olarak anılan sürücülerin 4 TB’a kadar kapasite seçenekleri sunacağı da bilgiler arasında.

Sürücüler hakkında TLC flaş bellek kullandıkları ve bir soğutucu ile geldiklerinin dışında pek fazla ayrıntı yok. MSI, sürücülerin serin çalışmasına yardımcı olmak için hem MSI ejderha rozetine hem de bol miktarda metal yüzgeçlere sahip iki tasarım göstermiş durumda. Herhangi bir RGB aydınlatması ise görünmüyor ancak bunun değişme ihtimali olabilir.

MSI’ın flaş bellek ve denetleyici için kimi kullandığı da bilinmiyor ancak vadedilen performans göz önünde bulundurulduğunda tahminler Phison E18 denetleyiciyi akıllara getiriyor. Ek olarak bahsedilen performans CES’te de duyurulan Kingston Ghost Tree SSD ile aynı.

MSI’ın oyuncular için sunacağı bu sürücülerin gerçekten hızlı ve uygun fiyatlı olmasının kilit önemde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

MSI tarafından CES 2021’de çeşitli dizüstü bilgisayar ve ekran kartları duyurulduğunu da hatırlatalım.