Anasayfa Haber Android 12 Hazırda Bekletme Özelliği İle İlgili Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Android 12 Hazırda Bekletme Özelliği İle İlgili Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Android 12 Hazırda Bekletme

Android 12 ile kullanıma sunulacağı tahmin edilen Hazırda Bekletme özelliği ile ilgili yeni detaylar paylaşıldı.

Hatırlarsanız, kısa bir süre önce yayınlamış olduğumuz haberle beraber Google’ın Android 12 güncellemesi ile birlikte depolama yönetimini daha da kolaylaştıracak Hazırda Bekletme özelliği üzerinde çalıştığını ifade etmiştik. Bugün ise paylaşılan bilgilerle beraber Android AOSP’nin kodlarında keşfedilen bu özellikle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili yayınlanan raporda bu özelliğin tam olarak nasıl işleyeceğiyle ilgili bazı detaylar paylaşılmıştı. XDA Developers tarafınca servis edilen bilgilerde ise bu özellik sayesinde, aktif olarak kullanılmayan uygulamaların tespit edilip durdurulacağı belirtilmişti. Durdurulan uygulamaların dosyalarının ise kullanıma hazır olacak bir şekilde sıkıştırılacağı da söylenmişti. Böylece aktif olarak kullanılmayan uygulamaların telefonda fazladan yer kaplamasının önüne geçilecek.

Android 12 Hazırda Bekletme

Bugün ise Mishaal Rahman tarafınca paylaşılan bilgilerle beraber Android 12 ile kullanıma sunulacağı ön görülen bu özelliğin bazı detayları gözler önüne serildi. Rahman’ın söylediklerine göre, söz konusu bu özellik çoklu kullanıcı desteğine sahip olan cihazlar ve tek bir kullanıcı tarafından kullanılan cihazlara göre farklılık gösterecek.

Özelliğin kullanılacağı cihaz eğer, tek bir kullanıcı tarafından kullanılıyorsa sıkıştırılacak olan uygulamanın önbelleği doğrudan silinecek. Ancak, çoklu kullanıcıya sahip olan cihazlar için bu durum geçerli olmayacak.

Şimdilik, bu özelliğin tam olarak nasıl işleyeceği bilinmezliğini koruyor. Fakat, bahsi geçen bu özelliğin Android 12 Geliştirici Önizleme sürümü ile beraber kullanıma sunulacağına kesin gözüyle bakılıyor.