Anasayfa Haber Apple AirPods Max Pil Bitme Sorunu Şikayetleri Artıyor

Apple AirPods Max Pil Bitme Sorunu Şikayetleri Artıyor

AirPods Max Pil Bitmesi Sorunu

AirPods Max pil bitme sorunu birçok kullanıcının ürünlerini her gün şarj etmesini gerektiriyor.

Apple AirPods Max kullanıcıları, üst seviye kulaklıklarının pil bitme sorunundan şikayetçi. Kulaklığın bir gecede pil şarjını kaybettiğinden şikayet eden kullanıcılar, pil seviyesi yüzde 100 olsa bile AirPods Max’in tam dolu durumdan yüzde 1’e ve hatta yüzde 0’a düştüğünü paylaşıyor. Bu sorunun, Apple’ın kulaklıkları ultra düşük güç moduna geçiren resmi çantasına yerleştirilen kulaklıklarda bile meydana geldiği de bilgiler arasında.

18 Aralık 2020 tarihinde üretici yazılımı güncellemesinin yayınlanmasından sonra sorunların ortaya çıkmaya başlamasının olası olduğu düşünülüyor. Ek olarak, AirPods Max pil bitme sorununun bir iPhone ile eşleştirildiğinde yaşanmadığını belirtiliyor. Sorun, şikayetlere bakılırsa kulaklığın Apple TV‘ye veya Apple markalı olmayan bir cihaza bağlandığında meydana geliyor. Bazı kullanıcılar ise ürünü yeniden başlatmaya zorlayarak sorunu çözebilmiş durumda. Bunun için turuncu ışığı görene kadar Digital Crown‘u ve gürültü kontrol düğmesini basılı tutmanın gerektiğinin altını çizelim.

Bu pil boşaltma sorununun ortadan kalkmasının bir başka yolu da AirPods Max’i fabrika ayarlarına döndürmek. Bunu da durum ışığı beyaza dönene kadar Digital Crown ve gürültü kontrol düğmesini basılı tutarak yapılması gerekiyor. Bunların geçici düzeltmeler olduğunu ve bu yöntemler sorununuzu çözmezse, önümüzdeki günlerde bir yazılım güncellemesi yayınlaması için büyük ölçüde Apple’ı beklemeniz gerektiğini unutmayın.

Apple’ın uygun fiyatlı AirPods Max modeli üzerinde çalışıyor olabileceğine dair söylentiler olduğunu da not olarak düşelim.