Anasayfa Haber Valve, Yeni Oyunlar Üzerinde Çalışıyor

Valve, Yeni Oyunlar Üzerinde Çalışıyor

Oyun dünyasının önemli şirketlerinden biri olan Valve, yeni oyunlar geliştirdiğini doğruladı.

Half-Life, Team Fortess, Counter-Strike gibi PC oyun dünyasının temelini oluşturan yapımların geliştirici şirketi Valve, yeni oyunlar üzerinde çalıştığını duyurdu. Valve’nin sahibi Gabe Newell, katıldığı bir röportajda geliştirdikleri yeni oyunlar olduğunu ve duyurulma aşamasına gelmiş oyunların da olduğunu belirtti.

Half-Life: Alyx‘in yaklaşık bir yıl önce piyasaya sürülmesinden bu yana, PC oyun topluluğunun aklında tek bir soru vardı; Valve nasıl bir oyun çıkaracak ve onu ne zaman göreceğiz?

Gizlilik içerisinde çalışmalarına devam eden bir şirket olan Valve, kalitesiyle ünlü zengin bir oyun kitaplığına sahip. 2007’de piyasaya sürülen Team Fortress 2 bile hala sağlıklı bir oyuncu tabanıyla oynanıyor. Haliyle oyuncular yeni bir heyecan yaşamak istiyor. Valve’nin ne nasıl bir yapım sunacağını bilmesek de, Gabe Newell ile yapılan bir röportaj sayesinde yeni oyunların işin içinde olduğuna artık eminiz.

Gabe Newell
Gabe Newell

Gabe Newell açıklamasında, “Kesinlikle duyuracağımız geliştirme aşamasında olan yeni oyunlarımız var. Bun oyunları yayınlamaktan zevk duyacağız,” dedi. Newell, oyunlarla alakalı bu açıklamanın ötesinde başka hiçbir şey söylemedi. Yaklaşan oyunların ne olabileceğine veya hayranların ne zamana kadar bekleyeceğine dair tek bir kelime bile etmedi. Ancak, Half-Life: Alyx’in başarısı, Valve tarafında tek oyunculu oyun yapımına olan ilgiyi arttırmışa benziyor. Newell, “Alyx harikaydı. Tek oyunculu oyunlara geri dönmek, şirket içinde daha fazlasını yapmak için büyük bir ivme yarattı,” sözlerini de açıklamasına ekledi.

Gabe Newell ile yapılan her röportajda gördüğümüz gibi bunda da Half-Life 3 ile alakalı soru yöneltildi fakat Newell her zamanki gibi cevap vermedi.

“Bu şeyler hakkında uzun zamandır başarılı bir şekilde hiç birşey bahsetmedim ve tartışmalı sorular ortaya çıkmaya devam ettikçe de onlar hakkında konuşmama tavrım sürecek” dedi. Kısacası Half-Life 3 bekleyenlerin hayalleri bir kere daha suya düştü gibi görünüyor.

Valve’nin yeni oyunlarının nasıl olacağını herkes merakla bekliyor. Sorunun cevabını ise zaman gösterecek.

Bir yorum

  1. Half-Life 3 gelecek de tarihi belli değil. Half-Life 3, Source 2 motoru beta aşamasındayken tamamlanıncaya kadar iptal etmişler. 5 yıllık bir süreçten sonra artık Gaben vasiyet mi verdi, hepsinin 3’ünü ben gidince çıkarın, diye bilinmez. :)

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version