Anasayfa Haber İddia: Tencent, Take Two Interactive’i Satın Alabilir

İddia: Tencent, Take Two Interactive’i Satın Alabilir

Çinli oyun devi Tencent, Rockstar Games ve 2K Games’in ana şirketi Take Two Interactive’i satın almayı düşünüyor olabilir.

Reddit’te bir kullanıcının gönderisine göre, Tencent oyun sektörünü büyük çapta etkileyecek planlar yapmakta. Şu aşamada söylenti durumunda olan konu Tencent’in, Take Two Interactive’i satın alabileceği yönünde. Tabii ki konuşulanlar bununla sınırlı değil.

Tencent

Bu söylentinin temelleri bir finans sitesi raporunda atıldı. Bu yazıda Tencent’in yeni oyun stüdyoları almak için milyar dolarlık kaynak ayırdığı ve hedefinde Koreli veya Amerikalı oyun şirketleri olduğu belirtildi. Raporda Tencent’ın Take Two Interactive, Zynga veya Electronic Arts gibi büyük şirketleri alabileceği söylenmiş.

Tencent

Bu olaydan sonra ünlü teknoloji editörlerden Jez Corden‘ın paylaştığı tweetle başlayan tartışmalar, gerçekleşmesi zor ihtimalleri dile getirdi. Tencent’ın Take – Two Interactive’i satın almaya çalıştığını, daha sonra da firmayı Sony ile birleştirilebileceğibi iddia etti. Bu durum oyuncuların aklına Take Two oyunlarının Sony PlayStation’lara özel olabileceği düşüncesini getiriyor. Fakat bahsedilen iddianın gerçekleşmesi; ABD’nin Çin’e karşı böyle büyük bir satışa izin vermesinin imkansıza yakın olacağı düşüncesinden dolayı çok da akıllara yatmadı. Ancak Jez Corden “Pazar konsolidasyonu çağındayız, önümüzdeki birkaç yıl içinde birçok stüdyo ve yayıncı satışı görmeyi bekliyoruz” diyerek bu iddianin olabilme ihtimaline olumlu bakış sergiledi.

Ardından Reddit’te bir gönderi paylaşan kullanıcı, bu satışın gerçekleşme ihtimali olabileceğini ve buna benzer satışların da geçmişte yaşandığından bahsetti. Yani Tencent’in; isterse Take Two Interactive’i, yönetiminin onayını almadan direkt olarak satın alabileceği veya istenen farklı bir şirketle birleştirilebileceği belirtildi. Bu eyleme ekonomide Hostile Takeover (Düşmanca Devralma) ismi veriliyor. Özet olarak düşmanca devralma: satın alınması hedeflenen bir şirketin yönetim kurulunun söz sahipliğine karşı çıkarak satın alınmasını çeşitli yollarla sağlamak.

Take Two Interactive’in pazar değeri 23,662 milyar Dolar iken Tencent pazar değeri 843,824 milyar Dolar olduğunu da söylemden geçmeyelim.

Take-Two bünyesindeki oyunlar firmaya bu sene çok para kazandırdı.

Oldukça karışık olarak yayılan bu söylentilerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda hiçbir şekilde kesinlik yok. Özellikle geliştirildiğini düşündüğümüz GTA 6’nın bu olaylardan etkilenirse nasıl bir sonuç bizleri bekler zaman gösterecek.