Anasayfa Haber Take-Two CEO’su GTA veya RDR Filminin Gelmeyeceğini Açıkladı

Take-Two CEO’su GTA veya RDR Filminin Gelmeyeceğini Açıkladı

Take-Two CEO'su GTA veya RDR Filminin Gelmeyeceğini Belirtti
Take-Two CEO'su GTA veya RDR Filmine Kırmızı Işık Yaktı

Take-Two Interactive CEO’su Strauss Zelnick’e göre şirketin film ve televizyon projelerine doğru genişleme gibi bir planı yok. Zelnick yakın zamanda yaptığı bir kazanç duyurusunda, The Super Mario Bros. gibi filmlerin ve HBO’nun The Last of Us’ı gibi video oyunu uyarlamalarının büyük gişe başarısının elde ettiğini kabul etti. Bununla birlikte film ve televizyon işlerinin ekonomisinin zorlayıcı olduğunu ve başarılardan çok başarısızlıkların yaşandığına inanıyor.

“Bilançomuzu film ve televizyon projelerine yatırım yapmak için kullanmayacağız. Bunlar oldukça aşina olduğum çok zorlu varlık sınıflarıdır.” diyen Zelnick, birkaç yüksek profilli başarıya rağmen video oyunlarının film ve televizyona uyarlanmasında çok sayıda para kaybettiren başarısızlık yaşandığına dikkat çekti.

Take-Two uyarlama için lisanslama konusunda oldukça seçici olmayı planlıyor. Şirketin hâlihazırda Lionsgate’ten bir Borderlands filmi ve Netflix’ten bir BioShock filmi çalışması mevcut. Ancak Zelnick, Take-Two’nun çok daha büyük ekonomik fırsatlar sunan video oyunu işine odaklanacağını söyledi.

“Geçmişte yaşanılan başarısızlıkların nedeni insanların mükemmel çabalarına rağmen telif haklarının korunamamasıydı. Bu gerçekten zor bir iş ve biz bu şirketin geleceğini ya da telif haklarımızın değerini bir başkasının eğlence sektöründe uygulamasına, kötü lanse etmesine izin vermeyeceğiz. Dolayısıyla çok seçici olmaya gayret edeceğiz.”

Şirket belli başlı durumlarda lisans anlaşmalarına açık olsa da, film ve televizyon yapımcılığına yönelik önemli yatırımlar yapmayı ya da genişlemeyi düşünmüyor. Kaynaklarının hit video oyunu serileri geliştirmek için daha iyi kullanılabileceğine inanıyor. Unutmadan Lionsgate Borderlands filminin 9 Ağustos 2024’te vizyona gireceğini duyurdu.