Anasayfa Haber Cyberpunk 2077, Resmi Modlama Desteği Kazandı

Cyberpunk 2077, Resmi Modlama Desteği Kazandı

Cyberpunk 2077 Modlama

CD Projekt RED, Cyberpunk 2077 için resmi modlama desteğinin geldiğini duyurdu.

Cyberpunk 2077 modları, oyunun 10 Aralık tarihinde piyasaya sürüldüğünden bu yana ortaya çıkmaya başladı. Şimdi ise CD Projekt RED, Cyberpunk 2077 için ilk resmi modlama destek araçlarının yayınlanması ile mod geliştiriciler için işleri biraz daha kolaylaştırıyor.

Bir süredir modlamanın CD Projekt tarafından lansman sonrası resmi olarak desteklenip desteklenmeyeceği merak ediliyordu. Hatta 2019 yılında CD Projekt küresel topluluk lideri Marcin Momot, gelecekte modlama topluluğunu desteklemeyi çok istediklerini ancak şimdilik önce oyunu yayınlamaya odaklanmak istediklerini söylemişti.

Modlama desteği sayesinde oldukça fazla hata ile çıkan oyunun modların avantajlarından faydalanabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Şu anda resmi modlama destek sayfasında bulunanlar ise The Witcher 3‘ün resmi modkitiyle karşılaştırıldığında çok fazla gözükmese de iş görecek cinsten.

Cyberpunk 2077 sitesinde Uyumluluk sağlamak için oyun yamalarının yanı sıra, araçların da sürekli olarak güncelleneceği yazıyor. Mod yapmaya başlamak isteyen modcuların öncelikle lisans sözleşmesini de okuması gerekiyor.

Geçtiğimiz günlerde geliştirici tarafından hataları büyük ölçüde düzelttiği belirtilen Cyberpunk 2077 1.1 güncellemesi de yayınlanmıştı.