Anasayfa Haber Xbox Live 100 Milyon Aylık Aktif Kullanıcıya Ulaştı

Xbox Live 100 Milyon Aylık Aktif Kullanıcıya Ulaştı

Xbox Live 100 Milyon

Xbox Live 100 Milyon aylık aktif kullanıcıya ev sahipliği yaparken, Xbox Game Pass ise 18 milyon aboneyi gördü.

Microsoft CEO’su Satya Nadella, 2020 mali yılının ikinci çeyreğine ait gelirleri açıkladı. Buna göre şirket; oyun, Office ve bulut üzerinden 43.1 milyar dolar gelir elde etmeyi başarmış durumda. Oyunlara olan talep sayesinde Xbox kazançlarının da yüzde 51 arttığını görülüyor. Buna, gelirde yüzde 40 artış sağlayan Xbox Live ve Xbox Game Pass gibi Xbox içeriği ve servisleri de dahil. Şirket ayrıca, üçüncü taraf oyunlardan 2 milyar doları aşan gelir ve ilk kez 5 milyar doları aşan oyun geliri elde ederek de ilklere imza attı. Ek olarak Microsoft, Xbox Series X ve Xbox Series S lansmanının, bir lansman ayında şimdiye kadar satılan en çok cihaz ile tarihindeki en başarılı lansman olduğunu paylaşıyor.

Nadella, Xbox Live servisinin şu anda aylık 100 milyondan fazla aktif kullanıcısı olduğunu ve Xbox Game Pass’ın da 18 milyon abonesi olduğunu duyurdu. Bu, Xbox Game Pass’in geçen yıl Nisan ayında 10 milyonun üzerinde abonesi olduğunu duyurmasıyla bir yıldan kısa bir sürede yaklaşık 8 milyon abone arttığını gösteriyor.

Büyüme, Microsoft’un bulut oyunlarının örnek olmasıyla birlikte oyun oynayışındaki dönüşümüne bağlanabilir. Bir diğer önemli faktör ise tabii ki Covid-19 salgını. İnsanlar evde daha fazla zaman geçirirken kendilerini oyunlara verebiliyor.