Anasayfa Haber Sony Alpha 1 Tanıtıldı! İşte Özellikleri

Sony Alpha 1 Tanıtıldı! İşte Özellikleri

Sony Alpha 1 Özellikleri

Üst seviye özellikler ile donatılmış olan Sony Alpha 1 duyuruldu. Peki, Sony Alpha 1 özellikleri ve fiyatı nasıl?

Sony tarafından 30 FPS ile çekim yapabilen hızlı ve 50 MP yüksek çözünürlüklü dijital kamera Alpha 1 duyuruldu. Ayrıca ürün 8K video çekebilme yeteneğine de sahip. İşte Sony Alpha 1 özellikleri.

Sony Alpha 1 Özellikleri

A1, üst üste yerleştirilmiş bir CMOS sensörü ve bir çift yeni Bionz XR işlemci kullanarak 30 FPS’ye kadar sessiz, karartmasız görüntüler sağlayabiliyor. A9’dan iki kat fazla piksele sahip olmasına rağmen, ürün 1.5 kat daha az diyafram vadediyor. Bu, elektronik obtüratör ile 1/200 saniyeye veya mekanik obtüratör kullanılarak 1/400 saniyeye kadar flaş senkronizasyonuna izin veriyor.

A1, tam genişlikte 30p’ye kadar 8K video çekebiliyor. Tüm yatay pikseller kullanılırken, 8.6K görüntüyü yakalanıyor ve gelişmiş çözünürlük sağlamak üzere görüntü 8K’ya küçültülüyor. 8K çekim, XAVC HS formatı kullanılarak 10 bitlik 4:2:0’a kadar çekilebiliyor. Kamera, a7S III’e benzer bir ısı yayma tasarımı kullanıyor ve sıcaklık uyarıları en toleranslı ayara ayarlanmışsa 30 dakikaya kadar 8K kaydedilmesine olanak tanınıyor.

Yeni model kayıpsız sıkıştırılmış RAW sunan ilk Sony kamerası olmasıyla da dikkat çekiyor. Ek olarak, 10 bit sıkıştırılmış yakalama için HEIF formatı ile çekim yapılabiliyor. A1, A7S III’tekiler gibi SD kartları da kabul eden bir çift CFExpress A Tipi kart yuvası kullanıyor.

Kameranın gövde içi görüntü sabitleme sistemi, önceki kameralarda olduğu gibi 5,5 EV olarak derecelendirilmiş durumda. Bu sistem aynı zamanda 4 veya 16 çekim yüksek çözünürlük modu sunmak için de kullanılıyor ve 199 MP’ye kadar olan görüntülerin Sony’nin Imaging Edge masaüstü yazılımı kullanılarak birleştirilmesine izin veriyor.

A1, otomatik netlemeyi a9 kameralardan ileriye götürüyor ve yüzde 92 kapsama alanı sunuyor. Ayrıca, Gerçek Zamanlı Eye AF artık kuşların yanı sıra, hayvanlar ve insanlarla çalışmak için genişletiliyor. Yapabileceği AF ve AE hesaplamalarının sayısını da saniyede 120’ye yükseliyor ve bu a9’un performansının 2 katı.

Kamera ayrıca 240 FPS’ye kadar tazelenen 9,44M noktalı OLED vizöre sahip. Daha hızlı mod hala 1600 x 1200 piksel (5,76M nokta) çözünürlük sunuyor. Vizör ise etkileyici bir 0,9x büyütme ve 25 mm’lik bir göz noktasına sahip. Bu da vizörün gözlük takarken bile görülebilmesini sağlıyor.

Ürün, A7S III gibi 10 bit 4:2:2 kalitesinde 120p’ye kadar 4K çekim yapabiliyor. Ayrıca Super 35 (~APS-C) modunda 5.8K piksel kullanıyor. HDMI üzerinden 16 bitlik RAW video çıkışı da yapabilen kamera, videoda 15 durak DR vaat eden S-Log 3 eğrisini sunmanın yanı sıra, Sony’nin profesyonel video kameralarının çıkışıyla eşleşen S-Gamut3 ve S-Gamut3.Cine renk modlarını da sunuyor. A1, S-Cinetone renk tepkisini sunan ilk Alpha kamera olarak da öne çıkıyor.

Fotoğrafları hemen gönderilmesi gereken durumlar için FTP aktarımlarına izin veren çift bantlı Wi-Fi ile a9 II’nin sunduğu hızın 3.5 katı vadedilmiş. Bunun içinse yeni Xperia Pro akıllı telefon, HDR monitör ya da 5G verici kullanılması bekleniyor. Kablolu bağlantılar için bir Ethernet portu da bulunduğunu belirtelim.

Sony Alpha 1 Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Yaklaşık 7.300 euro fiyat etiketi taşıyan Alpha 1, Mart ayında satışa sunulacak.

Sony, CES 2021 etkinliğinde ise AirPeak adlı drone modelini duyurmuştu.