Anasayfa Haber Xiaomi, 67W Kablosuz Şarj Teknolojisi Üzerinde Çalışıyor

Xiaomi, 67W Kablosuz Şarj Teknolojisi Üzerinde Çalışıyor

Xiaomi, akıllı telefonları için 67W hızında kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalışıyor.

Daha önce Huawei’nin Mate 40 serisi telefonlarında 50W kablosuz şarj teknolojisini sunduğunu görmüştük. Bu gelişmenin ardından Oppo, 65W kablosuz şarj teknolojisini tanıtmıştı ve bu şimdiye kadarki en yüksek hıza sahip teknoloji olma unvanını kazanmıştı. Şimdi ise Xiaomi, bu rekorun da üstüne çıkarak yeni bir rekoru hedefliyor. Şirket, yaklaşan iki akıllı telefonunda 67W kablosuz şarj teknolojisini sunmayı planlıyor. Bu da, en yüksek hıza sahip kablosuz şarj teknolojisinin Xiaomi’ye ait olması anlamına geliyor.

XDA üyesi kacskrz, MIUI 12.5 Çin beta sürümünde “keyguard_wireless_strong_charge_67w” adlı bir kod parçasını keşfetti. Bu kod parçası, Yıldız ve Mars adı verilen iki öğeye bağlı olarak bulunuyordu. XDA-Developers, bu iki öğenin de yaklaşmakta olan iki Xiaomi cihazı için kod adı olduğunu iddia ediyor. Yıldız ve Mars’ın aynı cihazın iki varyantı olduğu düşünülüyor. Ayrıca Yıldız kod adıyla verilen cihazın Snapdragon 888 işlemci desteğine sahip olacağı belirtilenler arasında.

Web sitesi, şarj teknolojisi konusunda edindiği bilgilerin yanı sıra, Xiaomi’nin hazırladığı bir logoya da ulaştı. Aşağıda görebileceğiniz logoda “67W MAX” şeklinde bir yazı bulunuyor ve yeni kablosuz şarj teknolojisini ifade etmek için kullanılıyor.

xiaomi 67w kablosuz şarj

67W kablosuz şarj desteğini sunacak ilk cihazın hangisi olacağına yönelik de birtakım iddialar bulunuyor. Öncelikle düşünülen cihaz Mi 11 Pro. Bu akıllı telefonun 67W kablosuz şarj teknolojisi ile birlikte geleceği öngörüler arasında. Ancak Digital Chat Station üst düzey bir Xiaomi telefonunun bu desteği alacağını iddia ediyor ve henüz bu cihazın sızdırılmadığını ekliyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version