Anasayfa Haber mmWave Destekli MediaTek Helio M80 Duyuruldu

mmWave Destekli MediaTek Helio M80 Duyuruldu

MediaTek Helio M80

MediaTek Helio M80, şirketin mmWave sunan ilk 5G modemi olma özelliği taşıyor.

MediaTek daha önce 5G çipsetler ile karşımıza çıkmıştı ancak ilk kez Helio M80 adlı modem ile mmWave desteği sağlanıyor. Dimensity 1000 serisinde bulunan Helio M70 modemin halefi olan M80 sadece mmWave ağlarına destek sunmakla kalmayıp 3.76 Gbps yükleme ve 7.67 Gbps indirme hızları ile de öne çıkmayı başarıyor. M70 içinse bu değerler 2.5 Gbps yükleme ve 4.7 Gbps indirme şeklindeydi.

MediaTek yeni modemin hem bağımsız olmayan (NSA) hem de bağımsız (SA) mimarileri, çift 5G SIM, çift 5G NSA ve SA ağlarını ve Yeni Radyo Üzerinden Çift Ses (VoNR) desteklediğini belirtiyor. Modemin sunduğu radyo erişim teknolojilerinin tam listesi ise şu şekilde:

  • 3GPP Sürüm 16 standardı
  • Sub-6 GHz ve mmWave çift bağlantı ve taşıyıcı toplama
  • 5G NR (FR1), taşıyıcı birleştirme ile
  • 5G mmWave (FR2) 8CC’ye kadar
  • Karışık Dubleks (TDD + FDD) ile 5G taşıyıcı birleştirme
  • Dinamik spektrum paylaşımı (DSS) hazır

Helio M80 modem, güç tasarrufu için MediaTek UltraSave teknolojileriyle birlikte geliyor. UltraSave Ağ Ortamı Algılama ve UltraSave OTA İçerik Farkındalığı teknolojilerinin ağ ortamına bağlı olarak güç yapılandırmasını ve çalışma frekansını dinamik olarak ayarladığı ifade ediliyor. MediaTek, Connected Mode DRX teknolojisi sayesinde ise hiçbir veri etkinliği olmadığında bile modemin düzenli olarak bağlı bekleme modunda kalacağı ekleniyor.

Yeni modem müşterilere bu yılın sonlarında ulaşacak. Ek olarak, MediaTek’in ayrıca bu yıl cihazlarda görünmesi gereken iki adet 5G modem daha bulunuyor. Bunlar bu yıl piyasaya sürülen 5G PC’lere güç sağlayacak MediaTek T700 ve sabit kablosuz yönlendiriciler ve mobil hotspot cihazları için tasarlanmış MediaTek T750 olacak.

Ayrıca MediaTek’in geçtiğimiz ay Dimensity 1200 ve Dimensity 1100 çipsetlerini tanıttığını hatırlatalım.