Anasayfa Haber Outlook, Emojiyle Tepki Verme Özelliğine Sahip Olacak

Outlook, Emojiyle Tepki Verme Özelliğine Sahip Olacak

Outlook

Outlook, e-postalara Facebook tarzı emojiyle tepki verme özelliğine kavuşuyor.

Özellikle kullanıcılar tarafından oldukça sevilen mesajlara emojilerle tepki verme kullanım şekli, uzun yıllardır sunduğu kolaylıkla hayatımızda. Bu özelliğin e-postalara gelmesinin ne kadar ihtiyaç olduğu tartışmaya açık bir konu olsa da, Outlook Web sürümü için buna benzer bir özellik getirileceği duyuruldu.

Microsoft’un ürün yol haritası sitesinde, “Outlook Web için: Bir e-posta mesajına tepki verme” adlı geliştirme aşamasında bir özellik göstermekte. Kullanıcıların bir e-postaya kendi e-postalarını bir dizi emoji ile göndermeden tepki verebilmelerini sağlayacak. Microsoft konuyla alakalı yaptığı açıklamada “Web üzerindeki Outlook, e-posta iletilerini beğenme simgesi yeteneklerini genişletiyor. Kullanıcılar beğenilere ek olarak sevgi, kahkaha, kutlama, teşekkür veya üzüntü gösterme emojilerini de tepki olarak kullanabilecek.” şeklinde güncellemeyi özetledi.

Outlook

Outlook Web‘te bir e-postayı beğenebilmek, yıllardır var olan bir özellikti. Bir yanıt yazmak yerine, bir e-postanın sağ üst köşesindeki beğeni emojisine tıklayabiliyorsunuz. İnsanlar mesajınızı beğendiyse, ne kadar beğenildiğini gösteren sayı da emoji üstünde belirtiliyor. Beğen düğmesi Outlook’un masaüstü uygulamasında hala mevcut değil, bu nedenle yeni tepkiler güncellemesinin de sadece web sürümüyle sınırlı olacağı tahmin ediliyor.

Son olarak, yeni emojilerle tepki verme özelliğinin Mart ayında Outlook web uygulamasına getirilmesinin planlandığını belirtelim.