Anasayfa Haber Google Pixel Telefonlara Solunum Hızı ve Nabız Ölçme Özelliği Geliyor

Google Pixel Telefonlara Solunum Hızı ve Nabız Ölçme Özelliği Geliyor

Google Pixel telefonlarda yer alan Fit uygulamasına nabız ve solunum hızı monitörleri ekliyor.

Google, Pixel akıllı telefonlara yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Daha önceden de birçok yeni özelliği kullanıcılara sunan şirket, şimdi de Pixel telefonlarda yer alan Google Fit uygulamasına nabız ve solunum hızı ölçme özelliğini ekliyor.

Son yayınlanan güncellemeyle beraber Pixel telefonlara nabız ve solunum hızı ölçme özelliğini ekleyen Google, ayrıca bu özelliği diğer Android telefonlar için de yayınlamayı planlıyor.

Bu özelliklerin nasıl çalıştığı hakkında da bazı detayları kullanıcılarla paylaşan Google, nabız hızını ölçmek isteyen kullanıcıların uygulamayı açtıktan sonra arka kameraya parmaklarını bastırması gerektiğini söylüyor. Bu kısımdaysa parmak ucundaki kanda nasıl bir renk değişimin olduğuna bakılarak nabız hızı tespit ediliyor.

Solunum hızını ölçmek isteyen kullanıcıların ise telefonlarının ön kamerasını göğüs ve baş kısmını alacak şekilde tutması ve  normal bir şekilde nefes alması gerekiyor.

Şimdilik bu özelliğe Pixel kullanıcıları erişebiliyor ancak Google’ın en kısa süre içerisinde diğer Android telefonlara da bu özellikleri eklemesi bekleniyor.