Anasayfa Haber Google, Umoja Denizaltı Kablosu ile İlk Kez Afrika ile Avustralya’yı Birbirine Bağlayacak

Google, Umoja Denizaltı Kablosu ile İlk Kez Afrika ile Avustralya’yı Birbirine Bağlayacak

Google Umoja

Google, Afrika ile Avustralya’yı ilk kez doğrudan bağlayacak Umoja adlı yeni bir fiber optik denizaltı kablosuna yatırım yapacağını duyurdu. Rota ayrıca Kenya, Uganda, Ruanda, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Zambiya, Zimbabve ve Güney Afrika dahil olmak üzere birçok Afrika ülkesini birbirine bağlayarak bağlantı esnekliği ve yedeklilik sağlayacak.

Google, Umoja’nın Afrika’nın önemli dillerinden biri olan Swahili dilinde birlik anlamına geldiğini söyledi. Şirket ayrıca, özellikle yüksek etkili kesintilerin yaşandığı bir bölgede yeni bir rota oluşturmanın dayanıklılık açısından önemli olduğunun da altını çizdi.

Google altyapı duyurusuna ek olarak siber güvenlik, artan veri odaklı inovasyon, dijital becerilerin geliştirilmesi ve toplumsal faydalar için yapay zekanın dağıtılması gibi alanlardaki ortak çabaları desteklemek için Kenya Bilgi İletişimi Bakanlığı ve Dijital Ekonomi ile işbirliği yapacağını da paylaştı.

Halihazırda incelenen siber güvenlik önlemlerinden biri, Göçmenlik ve Vatandaşlık Hizmetleri Bakanlığı eCitizen platformunun korunmasına yardımcı olmak için kullanılabilecek Google Cloud Cybershield olacak.

Google, kablonun tamamlanmasının ne kadar süreceğini söylemedi ancak 2021 yılında verdiği 1 milyar dolarlık bir taahhütten bahsederek bu taahhüdünü 2026 yılına kadar yerine getirmeyi umduğunu söyledi.