Anasayfa Haber CD Projekt Hacklendi, Saldırganlar Fidye İstiyor

CD Projekt Hacklendi, Saldırganlar Fidye İstiyor

Hackerlar CD Projekt sunucularına girdi ve yayınlanan ve yayınlanmayan oyunlarla ilgili olabilecek verilere erişti.

Hackerlar, Cyberpunk 2077 ve The Witcher 3 geliştiricisi CDPR’a ait sunucuya erişmeyi başardı. Güvenliği ihlal edilen bilgisayar, şirket arasında veri paylaşımı ve sürüm oluşturma için kullanılan sunucuydu. CD Projekt bu sunucuda nelerin depolandığını belirtmiyor, ancak verilerin geri yükleneceğini söylüyor.

Saldırgan dosyaları şifrelemiş ve muhtemelen fidye istemek için temasa geçilmesini talep ediyor. Şirket buna uymazsa, bilgisayar korsanı kaynak kodu dahil olmak üzere tüm bilgileri halka açıklamakla tehdit ediyor.

Hacker’ın bıraktığı mesaja göre, erişilen dosyalar arasında Cyberpunk 2077, Witcher 3, Gwent ve Witcher 3’ün yayınlanmamış versiyonu için kaynak kodları yer alıyor. Muhasebe, yönetici, hukuk ve yatırımcı ilişkileri bilgilerinin de olabileceği söyleniyor.

CR PROJEKT RED, Cyberpunk 2077 piyasaya sürüldüğünden beri zaten çok zor bir dönem geçiriyor. Oyun açıkça son nesil konsollar için optimize edilmedi ve çok sayıda oyun bozan hatanın yanı sıra şirket tarafından vaat edilmiş fakat kaldırılmış içerikler görüldü. Siber saldırı olayı daha kötü bir zamanda olamazdı.