Anasayfa Haber MagSafe, MacBook Pro’ya Geri Geliyor

MagSafe, MacBook Pro’ya Geri Geliyor

Yeni Macbook Pro

Düz kenarlı tasarım, MagSafe, touchbar çıkarıtlmış ve daha fazla bağlantı noktası içeren yeni Macbook Pro modelleri yolda.

Saygın Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple’ın önemli tasarım değişikliklerini içerecek iki yeni MacBook Pro modeli üzerinde çalıştığını söyledi.

Kuo’ya göre Apple, 14 ve 16 inç boyut seçeneklerinde iki model geliştiriyor. Yeni MacBook Pro makineleri, Kuo’nun “iPhone 12’ye benzer” olarak tanımladığı düz kenarlı bir tasarıma sahip olacak ve mevcut modeller gibi eğrileri olmayacak. Bu, son beş yıldaki MacBook Pro için en önemli tasarım güncellemesi olacak.

OLED Touch Bar dahil olmayacak, Apple bunun yerine fiziksel işlev tuşlarına dönecek. Kuo, MagSafe şarj konektörü tasarımının geri yükleneceğini söylüyor, ancak Apple USB-C’ye geçerken bunun ne anlama geldiği tam olarak belli değil. Yenilenen MacBook Pro modellerinde ek bağlantı noktaları olacak ve Kuo, çoğu kişinin yeni makinelerdeki mevcut bağlantı noktalarını desteklemek için dongle satın almasına gerek olmayabileceğini söylüyor. 2016’dan beri Apple’ın MacBook Pro modelleri, başka hiçbir bağlantı noktası olmayan USB-C bağlantı noktalarıyla sınırlandırılmıştı.

Yeni MacBook Pro modellerinin tümü Apple silikon yongalara sahip olacak ve Intel yonga seçenekleri dahil edilmeyecek.

  • İki yeni model, sırasıyla yaklaşık 14 inç ve 16 inç ekranlarla donatılacak
  • Kasa tasarımı açısından, yeni modeller mevcut modellerin üst ve alt parçalarının kıvrımlı tasarımını iptal ediyor ve ‌iPhone 12‌’ye benzer düz kenarlı bir tasarımı benimsiyor
  • “MagSafe” şarj konektörü tasarımı geri geliyor
  • OLED dokunmatik çubuk kaldırılıp fiziksel işlev düğmeleri geri geliyor
  • Yeni modeller için Intel CPU seçeneği olmayacak
  • Daha fazla türde G/Ç ile donatılacak ve çoğu kullanıcının ek dongle satın almasına gerek olmayabilir

MacBook Pro modelleri, mevcut 16 inç MacBook Pro modeli tarafından kullanılan aynı ısı borusu tasarımını kullanacak ve Kuo, bunun mevcut 13 inç MacBook Pro ve MacBook Air’den çok daha iyi olduğunu çünkü daha fazla bilgi işlem gücüne izin vereceğini söylüyor.

Kuo, 2021’in üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülen yeni MacBook Pro modellerini görmeyi bekleyebileceğimizi söylüyor. Yenilenen tasarım ve güçlü yenileme talebi nedeniyle Kuo, toplam MacBook sevkiyatlarının yıldan yıla önemli ölçüde yüzde 25 ila 30 artarak 20 milyona çıkmasını bekliyor.

Kuo ayrıca, 2022’de piyasaya çıkacak üst düzey iPhone modellerinin, Apple’ın “agresif bir şekilde test ettiği” bir buhar odası termal sistemini benimseme olasılığının yüksek olduğunu söyledi. Daha güçlü bilgi işlem gücü ve daha hızlı 5G bağlantı hızları nedeniyle yüksek kaliteli iPhone’lar için VC termal sistemi gerekli olabilir. Samsung, Razer ve LG gibi şirketlerde, bir cihazı ağır stres altında daha serin tutmak için kullanılan buhar odası soğutma teknolojisini kullanan akıllı telefonlar zaten var.

Kuo’ya göre buhar odası termal sisteminin Apple’ın yüksek gereksinimlerini karşılayıp karşılamayacağı belli değil, ancak güvenilirlik geliştirme programı konusunda iyimser ve yakın gelecekte en azından üst düzey modellerin bunu benimsemesini bekliyor.