Anasayfa Haber BlackBerry, 5G Destekli Telefon Modelleri Üzerinde Çalışıyor

BlackBerry, 5G Destekli Telefon Modelleri Üzerinde Çalışıyor

BlackBerry 5G destekli telefon modelleri ile geri gelmeye hazırlanıyor.

Bir zamanlar piyasaya sürmüş olduğu cep telefonlarıyla sektöre damgasını vuran BlackBerry, 5G destekli telefon modelleri üzerinde çalıştığını açıkladı.

Bildiğiniz üzere BlackBerry son olarak TCL ile beraber iş birlikteliğine imza atmıştı. Bu doğrultudaysa 2018 yılında KEY2 LE modelini piyasaya süren ikili ne yazık ki beklentileri karşılayamamıştı. Satış rakamlarıyla da rakiplerinin gerisinde kalan üretici, TCL ile olan ortaklığını geçtiğimiz yıl itibarıyla sonlandırmıştı.

Yaşanan bu gelişmenin ardındansa BlackBerry’nin bir daha telefon üretmeyeceği konuşuluyordu. Ancak kısa bir süre önce yapılan açıklamayla beraber söz konusu şirket, yeni telefon modelleri üzerinde çalıştığını doğruladı.

BlackBerry 5G

Şirketin CEO’su tarafınca yapılan açıklamalara göre firmanın 5G destekli modeller üzerinde çalıştığını görmekteyiz. Şimdilik, bu modellerin özellikleri ve tasarımı hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Fakat son paylaşılan raporlar doğrultusunda bu modellerin fiziksel tuşlara sahip olacağı ifade ediliyor.

ABD merkezli Onward Mobility firması tarafınca geliştirilecek olan modellerin aynı zamanda Android işletim sisteminin üzerine kurulacağı da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version