Anasayfa Haber Apple, Gelişmiş Mikro OLED Ekranlar Geliştirmek İçin TSMC ile Çalışacak

Apple, Gelişmiş Mikro OLED Ekranlar Geliştirmek İçin TSMC ile Çalışacak

Apple, OLED ekran rekabetinde rakiplerini geride bırakmak için TSMC ile çalışmayı planlıyor.

Apple’ın Tayvan’daki çok gizli bir tesiste gelişmiş mikro OLED ekranların geliştirilmesi konusunda Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) ile ortaklık yaptığı bildirildi. Teknolojinin tüketici cihazlarına ulaşması için ise henüz uzun yıllar var. Ancak bu teknoloji geliştirildiğinde, daha düşük güç gereksinimlerine sahip önemli ölçüde daha ince ekranlar hayatımıza girecek. Konuyla ilgili bilgi veren kaynaklar, Apple’ın yeni teknolojiyi gelecekteki artırılmış gerçeklik cihazlarında da kullanmayı planladığını belirtiyor.

Kaynakların yaptığı haberlerde de belirtildiği gibi mikro OLED ekranlar, TV’lerde ve akıllı telefonlarda bulunan ekranlar gibi cam yüzeyler üzerine inşa edilmiyor. Bunun yerine, doğrudan yarı iletkenlerin yapıldığı alt tabakalar olan yonga levhalarının üzerine inşa ediliyor. Bu, geleneksel ekranlardan çok daha ince ve daha küçük oldukları ve daha az güç tükettikleri anlamına geliyor. Bu da onları bir AR cihazı gibi giyilebilir bir cihazda veya bir karma gerçeklik cihazında kullanım için ideal hale getiriyor.

apple glass
Kaynak: AppleInsider

Geliştirilen teknolojiler ile tercih edilmek isteyen Apple bu hedefini gerçekleştirirse, piyasanın en büyük ekran tedarikçisi olabilir. Ancak bunu gelecekteki gelişmeler gösterecek. Ayrıca Apple ile TSMC birlikte iş yapmaya da yabancı değil. Şirket bildiğiniz üzere iPhone ve yeni M1 işlemcili Mac’ler için ARM tabanlı yonga üretiyor.

Son olarak, mikro OLED ekran projesinin üretiminin deneme aşamasında olduğunu ve seri üretimin muhtemelen birkaç yıl sonra başlayacağını belirtelim.