Anasayfa Haber SpaceX, Starlink Uyduları İle Telefon Hizmeti Vermeyi Planlıyor

SpaceX, Starlink Uyduları İle Telefon Hizmeti Vermeyi Planlıyor

SpaceX Starlink uyduları ile telefon hizmeti

Kısa bir süre önce uydu internet hizmetini kullanıma açan SpaceX, şimdi de Starlink uyduları ile telefon hizmeti sunmayı planlıyor.

SpaceX’in FCC’ye yapmış olduğu son başvuruyla beraber şirketin yeni bir planı daha ortaya çıktı. Bu doğrultudaysa Elon Musk’ın şirketi Starlink uyduları ile telefon hizmeti sunmayı planlıyor.

Bildiğiniz üzere SpaceX’in uydudan internet hizmeti kısa bir süre önce herkesten kayıt almaya başlamıştı. Hatta biz de bu hizmete depozitomuzu ödeyip kaydımızı yaptırmıştık.

SpaceX’in bu projesi herkes tarafından merakla takip edilirken, şirketin FCC’ye yapmış olduğu başvuruyla beraber uydudan internetin yanı sıra VoIP arama hizmetlerini de kullanıcılara sunacağını görmekteyiz.

Bu proje adı altında düşük gelirli kullanıcılara uygun fiyatlı telefon hizmeti sunmayı planlayan şirket, arama servis için de Amerika’daki ilgili makamlara ETC statüsü için gerekli başvurularda bulundu. Uydudan telefon hizmeti için altyapı çalışmalarına başlayan firma, ayrıca ETC statüsü alarak bir telefon operatörü gibi hizmet vermeyi de hedefliyor.

Şimdilik bu telefon servisi hakkında şirket tarafından herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Ancak, SpaceX’in FCC’ye yapmış olduğu başvuruyu göz önünde bulunduracak olursak, kullanıcıların VoIP arama hizmeti sayesinde ağ ve internet bağlantısından yararlanarak arama yapabileceklerini görmekteyiz.