Anasayfa Haber Gran Turismo 7, Covid-19 Sebebiyle Ertelendi

Gran Turismo 7, Covid-19 Sebebiyle Ertelendi

Gran Turismo 7 Covid-19

PlayStation 5 özel oyunlarından Gran Turismo 7 de Covid-19 salgınından etkilenen oyunlar kervanına katıldı.

Sony, yeni nesil PlayStation VR ve Days Gone PC sürümü gibi iyi haberler vermiş olsa da Gran Turismo cephesinden ise oyuncuları üzecek bir açıklama geldi. Buna göre Gran Turismo 7, Covid-19 salgını sebebiyle 2022 yılına ertelenmiş durumda.

Sony’nin GQ’ya verdiği demeçte, 2021 çıkışının mümkün olmadığının altı çiziliyor. Oyunun, Covid ile ilgili üretim zorluklarından etkilendiği ifade edilirken devam eden pandemi ile bunun dinamik ve değişen bir durum olduğu paylaşılıyor. Oyunun üretiminin bazı kritik yönlerinin son birkaç ay içinde yavaşladığı ve mevcut olduğunda çıkış tarihi hakkında daha fazla ayrıntı paylaşılacağı kaydediliyor.

Duyurunun Gran Turismo serisinin hayranları için bir darbe olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Sony, Haziran 2020 tarihinde oyunu duyurduğunda, grafiklerin yeni donanımda ne kadar güzel gözükeceğini vurgulamak için PlayStation 5 oyun konsolu ile çekilen oyun içi görüntüleri bile göstermişti.

Gran Turismo 7 oyuncuların arabaları kendi garajlarında özelleştirmelerine ve çeşitli yarışları kazanarak Mazda RX-VISION GT3 konsepti gibi yeni araçların kilidini açmalarına olanak tanıyan yepyeni bir kampanya moduna da sahip. Ek olarak, Polyphony Digital oyunu hakkında PlayStation 5’e özel olması ve ışın izleme ile 4K60FPS desteklemesi dışında çok az şey biliniyor. Tabii ki oyunun DualSense oyun kumandasının sunduğu özellikleri de sonuna kadar kullanması bekleniyor.