Anasayfa Haber Huawei P30 ve Mate 20 Serisi İçin Kararlı EMUI 11 Yayınlandı

Huawei P30 ve Mate 20 Serisi İçin Kararlı EMUI 11 Yayınlandı

EMUI 11 güncellemesi

Huawei P30 ve Mate 20 serisi için beklenen EMUI 11 güncellemesi yayınlandı.

Hatırlarsanız, Huawei geçtiğimiz yılın sonuna doğru EMUI 11 güncelleme takvimini yayınlamıştı. Bu takvime göre ilk olarak P40 ve Mate 30 serisi modellerin EMUI 11 güncellemesini dağıtacağını ifade eden firma, 2021’in ilk çeyreğindeyse Huawei P30 ve Mate 20 serisi modelleri için kararlı EMUI 11 güncellemesini yayınlayacağını belirtmişti.

P30 ve Mate 20 kullanıcıları yeni arayüz güncellemesinin ne zaman yayınlanacağını merak ederken, Huawei kısa bir süre önce beklenen güncellemeyi P30 ve Mate 20 serisi için dağıtmaya başladı. Peki, 1.8 GB boyutundaki EMUI 11 güncellemesi ne gibi yeniliklerle beraber geliyor? Gelin bu yenilikleri hızlıca hatırlayalım.

Huawei P30 ve Mate 20 serisi için kararlı EMUI 11 güncellemesi

Huawei EMUI 11 Özellikleri İle Neler Sunuyor?

HDC 2020 kapsamında HarmonyOS 2.0’ı duyuran Huawei, aynı zamanda Android tabanlı EMUI 11 sürümünü de resmi alarak duyurdu. Yeni EMUI sürümünün tasarımdan daha çok performans odaklı bir arayüz olarak tasarlandığını belirtelim.

Geçtiğimiz yılın sonuna doğru tanıtılan yeni arayüz tasarımının en dikkat çekici özelliklerinden birisi ise Akıllı Çoklu Pencere özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede kullanıcılar artık her uygulama içerisinde söz konusu Çoklu Pencere özelliğini kullanabilecekler. Aynı zamanda kullanıcılar açtıkları yeni pencerenin de boyutunu istedikleri gibi küçültüp büyütebilecekler.

Bununla beraber cihazının ekranındaki kayan uygulama penceresini de yeniden boyutlandırabilecek olan kullanıcılar, ayrıca bu pencereleri ekranda asılı kalan küçük baloncuklar haline de getirebilecekler. Böylece, kullanıcılar bu baloncuklara tıklayarak pencereyi yeniden eski boyutuna dönüştürebilecekler.

Akıllı telefonlardan ziyade daha da çok tablet gibi geniş ekrana sahip olan cihazlar için oldukça kullanışlı olabilecek bu özeliğin yanı sıra, yeni arayüzle birlikte Huawei Share olarak adlandırılan çoklu ekran özelliği de yenileniyor. Uygulamanın yeni sürümüyle birlikte artık kullanıcılar dizüstü bilgisayarları üzerinden birden fazla akıllı telefonu aynı anda kullanabilecekler.