Anasayfa Haber AMD EPYC Genoa Özellikleri Sızdırıldı

AMD EPYC Genoa Özellikleri Sızdırıldı

AMD EPYC Genoa Özellikleri

Gelecek yıl sunulması beklenilen AMD EPYC Genoa sunucu işlemcilerinin özellikleri gün yüzüne çıktı.

Genoa olarak da bilinen Zen 4 AMD EPYC sunucu işlemcileri hakkında yeni detaylar sızdırıldı. Peki, 2022 yılında çıkması beklenilen AMD EPYC Genoa özellikleri nasıl olacak?

ExecutableFix tarafından yapılan paylaşıma göre, 5 nm üretilecek olan EPYC Genoa serisi 96 çekirdeğe ve 192 iş parçacığına kadar seçenekler sunacak. Tüm bu ekstra çekirdeklerle işlemcilerin önceki nesle göre tabii ki çok daha fazlasını sunacağı kesin. EPYC Milan tarafında ise en fazla 64 çekirdek sunulacağı belirtiliyor. EPYC Genoa’nın 12 kanallı DDR5-5200 bellek ve 128 PCIe 5.0 hattı sunacağı hatta çift soketli konfigürasyonda ise bu desteğin 160’a kadar yükseleceği de bilgiler arasında. Milan ise 8 kanallı DDR4-3200 bellek desteğine sahip olacak.

Varsayılan TDP değeri olarak 320 W belirlenen EPYC Genoa sunucu serisinin 400 W’a kadar konfigüre edilebileceği ifade ediliyor. Ayrıca, işlemcilerin SP5 (LGA 6096) soketi kullanacağı da yine iddialar arasında. EPYC Naples, Roma ve Milan ise SP3 platformunu ve LGA 4094 soketini kullanıyor.

Genoa için gerçekleştirilen nesil sıçramasının Zen 4 masaüstü ve mobil işlemci serileri için de gelmesini bekleyebiliriz. Hatırlarsanız daha önce AMD Zen 4 işlemcilerin yüzde 40 daha hızlı olabileceği öne sürülmüştü.