Anasayfa Haber EA, Battlefield 6 İçin Yeni Need For Speed’i Erteledi

EA, Battlefield 6 İçin Yeni Need For Speed’i Erteledi

battlefield 6

Electronic Arts, yeni Need for Speed oyununun ertelendiğini açıkladı. Yapılan açıklamada ise EA, geliştirici stüdyo Criterion Games’in Battlefield 6 için DICE’a yardımcı olacağını duyurdu.

Bildiğiniz üzere EA, bir süredir Battlefield 6 ve yeni Need For Speed üzerinde çalışıyor. Geliştirilen oyunlar oyuncular tarafından merakla beklenirken, bugün ise Electronic Arts cephesinden oldukça önemli bir açıklama geldi. Yayıncı firma yapmış olduğu açıklamayla beraber bu yıl piyasaya sunulacak olan yeni Need For Speed oyununun ertelendiğini duyurdu.

Bu doğrultudaysa söz konusu oyunun 2023 mali yılında yayınlanacağını belirten firma, NFS serisinin geliştiricisi olan Criterion Games’in de bu süreçte yeni Battlefiled oyunu için DICE’a yardımcı olacağını ifade etti.

BF6’nın geliştirme süreciyle ilgili bazı bilgileri de oyuncularla paylaşan EA’den Laura Miele, yeni Battlefield oyununun istedikleri gibi şekillendiğini ve geliştirici ekibin oldukça sıkı bir çalışma yürüttüğünü belirtti. Röportaj sırasında geçtiğimiz yıl çok yorulduklarını ve pandemi şartlarından dolayı evden çalıştıklarını da söyleyen Miele, evden oyun geliştirmenin oldukça zor olduğuna da özellikle dikkat çekti. Bu yoğun tempo yüzünden DICE’in yorulduğunu da belirten Miele, oyunculara harika bir Battlefield oyunu sunmak için hız kesmeden çalışmalara devam ettiklerini de söylüyor.

Polygon’a vermiş olduğu röportajda aynı zamanda Criterion Games’in bu projeye dahil olmasına da değinen Miele, bu karara Criterion Games ile birlikte konuşarak imza attıklarını da belirtti. Ayrıca geliştirici stüdyonun daha önceden Battlefield ve Star Wars Battlefront oyunlarının geliştirilmesi için DICE’a yardım ettiğini de hatırlatan Miele, serinin yeni oyununu hedeflenen tarihte çıkarmak için Criterion Games’in desteğinin oldukça önemli olduğunun da altını çiziyor.

EA Battlefield 6 için yeni Neec For Speed oyununu erteledi

Battlefield 6 Nasıl Olacak?

Battlefield 6 ile ilgili şimdilik net bir bilgi paylaşılmadı. Ancak, geçtiğimiz aylarda EA CEO’su Andrew Wilson, yeni Battlefield’ın daha önce eşi benzeri görülmemiş bir görkemlikte olacağını dile getirmişti. BF6’nın yeni nesle öncülük edeceğini de ifade eden CEO, söz konusu yapımın Battlefield hayranlarının istediği gibi bir oyun olacağının da dikkat çekmişti.

Bunun yanı sıra BF6’nın çevrimiçi oyuncu sayısı ile benzersiz bir oyun deneyimini de oyunculara sunacağını müjdeleyen CEO, ayrıca yeni nesil oyunun PS5 ve Xbox Series X konsollarının sahip olduğu tüm yeniliklere destek vereceğini de belirtti.

Şimdilik, yeni Battlefield’ın ne zaman piyasaya sunulacağı bilinmiyor. Fakat daha önceden paylaşılan raporları göz önünde bulunduracak olursak, serinin yeni oyunun ilkbaharda duyurulacağını ve önümüzdeki sonbaharda da piyasaya sunulabileceğini tahmin etmekteyiz.