Anasayfa Haber Instagram, Canlı Odalar Özelliğini Duyurdu

Instagram, Canlı Odalar Özelliğini Duyurdu

Instagram Canlı Odalar

Instagram Canlı Odalar özelliği, canlı yayın kapasitesini ikiye katlıyor.

Instagram, Canlı Odalar (Live Rooms) adını verdiği yepyeni özelliğini tanıttı. Özellik sayesinde kullanıcılar aynı anda 3 kişiyi daha canlı oturuma davet edebilecek. Daha önceyse sadece iki kişilik canlı yayınlara izin verildiğini hatırlatalım. Bu anlamda platform Instagram Canlı de özelliğini ikiye katlamış oluyor. Facebook, ek kapasite ile yaratıcı fırsatları artırmayı ve kullanıcıların arkadaşları ve aileleri ile daha bağlı hissetmelerini sağlamayı hedeflediklerini paylaşıyor.

Canlı Odalar özelliğini başlatmak için uygulama ekranında sola kaydırıp Canlı Kamera seçeneğini seçmek ve Odalar ikonuna tıklamak yeterli. Ardından sohbet etmek istediğiniz konukları ekleyebiliyorsunuz. Sohbeti istediğiniz kadar misafirle başlatmanız mümkün. Ek olarak, canlı bir oturum sırasında davet de gönderebiliyorsunuz. Ayrıca, her bir misafir eklendiğinde takipçilerine de bildirim gitmiş olacak.

Bu odaların güvenliğini sağlamak için aktif katılımcılardan herhangi biri tarafından engellenen hiç kimse içeriği canlı yayınlanırken görüntüleyemeyecek. Hatta topluluk kurallarını ihlal etmeleri durumunda canlı erişim de kullanıcılardan iptal edilecek. Odanın yöneticilerinin yorumları raporlayıp engelleme ve yorum filtreleri uygulayabilme hakkı da bulunuyor.

Platform bu güncellemenin içerik oluşturuculara kitlelerine ulaşmaları ve onlarla etkileşim kurmaları için daha fazla yol sunma yolunda atılmış bir başka adım olduğunu vurguluyor. Yeni özelliğin tüm dünyada aynı anda devreye sokulacağı ve tüm Instagram kullanıcıları için erişilebilir olacağı belirtiliyor.