Anasayfa Haber Karbon Fiber Gövdeli Carbon 1 MK II Tanıtıldı

Karbon Fiber Gövdeli Carbon 1 MK II Tanıtıldı

Carbon 1 MK II

Dünyanın ilk karbon fiber gövdesine sahip akıllı telefonu Carbon 1 MK II duyuruldu.

Almanya merkezli Carbon Mobile ekibi akıllı telefonlarda karbon fiber kullanmanın dezavantajının üstesinden gelerek Carbon 1 MK II adlı akıllı telefonu ortaya çıkarttı. Bu dezavantaj ise karbon fiberin radyo dalgalarını engellemesi. Cihaz ise dünyanın karbon fiber monokok gövdeli ilk akıllı telefonu olma özelliğini taşıyor. Bu arada monokok ne diye soranlar için söyleyelim. Monokok, dış kabuğun yapısal bütünlüğü sağladığı ve dahili destek olmadığı anlamına geliyor. Cihazın 125 gram ağırlığında ve 6.3 mm kalınlığında olduğunu da belirtelim.

Dört yılda geliştirilen Hibrit Radyo Etkinleştirilmiş Kompozit Malzeme (HyRECM) teknolojisi sayesinde yüksek kaliteli karbon fiberler, radyo dalgalarının geçmesine izin veren kompozit bir malzeme ile birleştiriliyor. 2017 yılında kasa oluşturmanın 3 saat sürdüğü şimdi ise bu sürenin 30 dakikaya indirildiği de bilgiler arasında. Bu ilerlemeye rağmen sürecin hala mühendisler tarafından takip edilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Carbon 1 MK II, 1080 x 2160 piksel çözünürlüğünde 6 inç AMOLED ekran ile gelirken, Gorilla Glass Victus ile korunuyor. Gücünü Helio P90 çipsetinden alan cihaz 8 GB LPDDR4X RAM ve 256 GB UFS 2.1 depolamaya sahip. Hibrit çift kart slotunda microSD ile depolama kapasitesini artırmak da mümkün. Batarya ise 3,000 mAh kapasite ile gelirken yarım saatte yüzde 50 şarj edilebiliyor. Arkada iki 16 MP sensör yer alırken ikisi de aynı odak uzaklığına ve diyaframa sahip. Selfie kamerası ise üstte çerçeve içerisinde yer alıyor ve 20 MP sensör kullanıyor.

4G çift SIM’li telefon Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0, NFC, GPS/GLONASS/Galileo, NFC ve USB-C 3.1 bağlantıları destekliyor.  Parmak izi okuyucu ise yan tarafa konumlandırılmış durumda. Ayrıca cihaz kutusundan Android 10 ile çıkıyor.

Ön siparişleri başlayan ve bu ayın sonlarında piyasaya sürülecek olan akıllı telefon 800 euro fiyat etiketi taşıyor.