Anasayfa Haber Samsung, Yeni Micro LED ve Neo QLED TV Serilerini Duyurdu

Samsung, Yeni Micro LED ve Neo QLED TV Serilerini Duyurdu

Samsung yeni TV serilerini duyurdu

Samsung, düzenlemiş olduğu Unbox & Discover etkinliği ile beraber yeni TV serilerini duyurdu.

Samsung, kısa bir süre önce Unbox & Discover adında yeni bir etkinlik düzenledi. Bu etkinlik sırasındaysa şirket 2021 yılında piyasaya süreceği Micro LED ve Neo QLED serilerini tanıttı. Peki, Samsung yeni TV serileri ile kullanıcılara ne gibi yenilikler sunuyor? Gelin, Samsung’un yeni TV’lerine yakından göz atalım.

Samsung Shop İçin Tıklayınız

Micro LED Serisi

Samsung, bildiğiniz üzere Micro LED teknolojisini ilk olarak 2018 yılında The Wall isimli devasa televizyonunda kullanmıştı. Aradan geçen 3 yılın ardından Micro LED teknolojisini geleneksel TV tasarımına uygun hale getiren firma, Unbox & Discover etkinliği sırasında yeni Micro LED TV’lerini duyurdu. Bu kısımdaysa ilk etapta Mart ayında 99 inç ve 110 inçlik ekran boyutlarına sahip olan modellerin satışa sunulacağını ifade eden firma, daha sonrasındaysa 76 ve 88 inçlik modellerin satışa sunulacağını belirtti.

Bunun yanı sıra Samsung’un yeni nesil Micro LED TV’leri 4Vue özelliğini de beraberinde getiriyor. Bu özellik sayesindeyse kullanıcılar dört farklı HDMI üzerinden gelen görüntüleri aynı anda dört 4 farklı ekrandan izleyebiliyorlar.

Neo QLED Serisi

Micro LED serisi ile kullanıcıların dikkatini çekmeyi başaran firma, ayrıca Mini LED teknolojisine sahip olan Nep QLED serisini de etkinlik sırasında duyurdu. Bu kısımda ise Samsung, Neo QLED serisini 8K ve 4K olmak üzere iki farklı gruba ayırdı.

8K çözünürlüğe sahip olan Neo QLED modelleri 85, 75 ve 65 inç boyutlarıyla satışa sunulacağı belirtilirken bu modellerin ise fiyatının 5.000 dolar ila 9.000 dolar arasında olacağı açıklandı. 4K modellerin ise 50 inç ile başlayan ekran boyutlarıyla piyasaya sunulacağını duyuran teknoloji devi, serinin bu modellerinin de fiyatının 1.600 ila 5.000 dolar arasında olacağını ifade etti.

Bunun haricinde konsollar ve PC’ler için Freesync Premium Pro desteğine sahip olan Neo QLED TV’ler için AMD ile birlikte çalıştığını da dikkat çeken firma, yeni nesil TV’lerinin 5.8 ms’lik gecik süresiyle 120fps’de çalıştığını da söyledi.

Frame TV ve Lifestyle TV Serileri Güncellendi

Etkinlik sırasında yenilenen Frame TV ve Lifestyle TV serilerine de değinen firma, bu kısımdaysa 500 MB’lık fotoğraf depolama alanının 6 GB’a kadar yükseltildiğini müjdeledi. Böylece kullanıcıların UHD kalitesinde 1.200 fotoğraf depolamayabileceğini de belirten şirket bu modellerin ise 55, 65 ve 75 inçlik ekran boyutlarıyla satışa sunulduğunu da belirtti.

Aynı zamanda serinin yeni modellerinin bir önceki nesle kıyasla daha da inceltildiğine de dikkat çeken firma, bu kısımdaysa 2021 model TV’lerin kalınlığını da 24.9 mm’ye kadar düşürdüğünü açıkladı.

The Terrace

Teknoloji devi ayrıca düzenlenen etkinlik sırasında The Terrace serisini de güncellediği duyurdu. Serinin yeni üyelerinin suya ve toza karşı dayanıklı olduğunu söyleyen firma, bu modellerin IP55 sertifikasıyla beraber geldiğini de ifade etti. Bunun yanı sıra 55 ve 65 inçlik ekran boyutlarıyla birlikte satın alınabilen serinin ayrıca 75 inçlik Full Sun modeli de etkinlik sırasında tanıtıldı.