Anasayfa Haber GeForce Ekran Kartlarında Ethereum Sınırlaması Standart Olabilir

GeForce Ekran Kartlarında Ethereum Sınırlaması Standart Olabilir

GeForce Ethereum Sınırlaması

Bundan sonra çıkacak tüm NVIDIA GeForce ekran kartlarında Ethereum madencilik sınırlaması standart hale gelebilir.

Kripto para madenciliği sebebiyle piyasada ekran kartı bulmanın ne kadar zor olduğu ortada. Buna karşı NVIDIA’nın cevabı ise RTX 3060 12 GB ekran kartında uyguladığı Ethereum madenciliği sınırlaması olmuştu. Şimdi ise Şirketin RTX 3080 Ti da dahil yeni çıkaracağı GeForce ekran kartlarında da Ethereum sınırlaması uygulama planları yaptığı söyleniyor.

NVIDIA, RTX 3080 Ti ekran kartının varlığı veya çıkış tarihi hakkında henüz herhangi bir açıklama yapmış değil. Öte yandan, bu yıl bitmeden ekran kartının kullanıcıların karşısına çıkma ihtimaline sıcak bakılıyor. Donanımın 10.240 CUDA çekirdeği ve 12 GB GDDR6X bellek ile gelmesi bekleniyor. Daha önce ise 20 GB GDDR6X beklentisi olduğunu hatırlatalım. Ek olarak ekran kartının 19 Gbps’de çalışarak RTX 3080 ile eşleşeceği ancak 19.5Gbps‘te RTX 3090’dan daha düşük bir performansla çalışacağı ifade ediliyor.

Ekran kartının, RTX 3060’taki aynı Ether madencilik algoritması sınırlaması ile de geleceği ve algoritmanın tespiti ile kartın hash oranının yavaşlatılacağı bilgiler arasında. Bu arada Ether’in Ethereum blockchain platformunun kripto para birimi olduğunu ve GPU madencileri için ilk çağrı noktası olduğunu da belirtelim.

Merak edilen ise gelecekteki tüm GeForce ekran kartı modellerinde Ether madenciliği faaliyetine bir son verilip verilmeyeceği. Öte yandan NVIDIA CFO’su, RTX 3060 12 GB’ın sadece başlangıç olduğunu ima etmişti. Yani gidişat öyle gibi gözüküyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version