Anasayfa Haber Android 11, En Hızlı Kullanım Oranına Sahip Sürüm Oldu

Android 11, En Hızlı Kullanım Oranına Sahip Sürüm Oldu

Android 11 Kullanım

Android 11 şimdiye kadarki en hızlı kullanım oranı ile önemli bir başarıya imza attı.

StatCounter verilerine göre, Android 11 bugüne kadarki Android sürümleri arasında en hızlı kullanım oranına sahip olarak öne çıkmayı başardı. Sadece ABD’de akıllı telefonların yüzde 20’sinden fazlasının en güncel Android sürümünü çalıştırdığı görülüyor. Diğer ülkeler içinse durumun farklı olduğunu not olarak düşelim.

Android 11, aylık periyotta mobil ve tablet Android sürüm pazarının yüzde 25’inden fazlasını elinde tutuyor. Diğer bir dikkat çeken konu ise Android 11’in ilk çıkışından bu yana yalnızca 6 ay geçmesi ve Android 10’un yüzde 33 pazar payıyla ABD’de en yaygın olarak bulunan Android sürümü olmaya devam ediyor olması.

Küresel anlamda bakıldığında Android 10 yüzde 41 pazar payına sahip. Mobil işletim sistemi, Avrupa ve Asya’da ise Android’in en popüler sürümü olarak liderliğini sürdürüyor. Bu iki bölge aynı zamanda Android 11’in hala Android 10’a yetişmeye çalıştığı bölgeler olarak karşımıza çıkıyor.

Genel olarak baktığımızda, Google’ın iş ortaklarıyla birlikte Android parçalanmasını mümkün olan en düşük seviyede tutarak çok iyi bir iş çıkarttığını söyleyebiliriz. Google, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Android 10’un en hızlı kullanım oranını nasıl elde ettiğinden bahsetmişti. Şimdi ise Android 11 aynı yoldan gidiyor gibi gözüküyor.

StatCounter‘ın sağladığı istatistiklerin doğru ancak resmi olmadığının da altını çizelim. Yani Google’ın önümüzdeki günlerde veya aylarda yayınlayacağı rakamları da görmemiz gerekiyor.