Anasayfa Haber Qualcomm, Snapdragon 888 Talebine Karşılık Vermekte Zorlanıyor

Qualcomm, Snapdragon 888 Talebine Karşılık Vermekte Zorlanıyor

Qualcomm, yongalara olan ihtiyacın çığ gibi büyüdüğü bu dönemde Snapdragon 888 üretimine odaklanarak tedarik zincirindeki aksaklıkları düzeltmek için yoğun bir çaba içerisinde.

Geçtiğimiz altı ay, AMD / NVIDIA grafik kartlarına, Ryzen işlemcilere ve hatta PlayStation 5 ve Xbox Series X gibi yeni oyun konsollarına olan talebin karşılanamadığı bir süreç olarak tarihe geçti. Çoğu teknolojik ürünün ve donanımın stoklarda bulunamadığı bu dönemde, en çok etkilenenler arasında ise şüphesiz Qualcomm var. Şirket, son günlerde farklı sektörlerdeki markalardan gelen siparişelere yetişmekte zorlanıyor. Özellikle Snapdragon 888 yongasına olan ihtiyaç, kendini teknoloji sektöründe kendini iyiden iyiye hissettiriyor.

Çok farklı sektörlerde çalışmalarını sürdüren şirketlerle iş birliği içinde olan Qualcomm, bazı kaynaklara göre Snapdragon 888 SoC siparişleri ile boğulmuş durumda. Bu durum, ünlü yonga üreticisi için oldukça iyi bir kazanç fırsatı sunsa da bahsedilen siparişlerin çoğu yetişmedi. Redmi’nin genel müdürü Lu Weibing‘in konuyla alakalı yaptığı bir açıklamada “Bu normal bir kıtlık değil bu aşırı derecede olan bir yonga kıtlığı.” dedi.

Qualcomm Snapdragon 888

Snapdragon 888, Samsung Galaxy S21 serisi ve ASUS ROG Phone 5 gibi amiral gemisi akıllı telefonlarda yer alıyor. Yonga tedariğinde yaşanan bu sorunlar sadece üst segment akıllı telefon modellerini etkilemekle kalmayıp giriş ve orta seviyedeki çoğu telefonun piyasada yer almasını geciktireceği de söylentiler arasında. Bunun sebebi ise Qualcomm’un taleblere karşılık verebilmesi için uzun bir süre sadece Snapdragon 888 işlemcisini üretmek zorunda olması. Ayrıca Reuters’ın yayınladığı yeni bir raporda Samsung’un, Qualcomm cephesinde yaşanan üretim sıkıntılarından dolayı küresel akıllı telefon satışlarındaki liderliğini kaybedebileceği belirtildi. Akıllı telefon üreticilerinin de yaşanılanlardan kuşkusuz etkileneceği büyük bir gerçek.

Yonga konusunda yaşanan bu kıtlığın farklı sebepleri var fakat en ilginç olanı ise Huawei’nin ABD yaptırımlarına uğraması. Google uygulamalarına ve hizmetlerine erişim olmadan, Huawei akıllı telefonlar kullanıcılar tarafından benimsenmiyor. Haliyle herkes Google hizmetlerine sahip akıllı telefon modellerine yönelince üreticilerin Qualcomm’a olan ihtiyacı artıyor.

Markaların ve analistlerin yeterli yonga tedariki konusundaki endişelerine rağmen, Qualcomm 2021’in 2. çeyreğine yönelik sevkiyat tahminlerine ulaşabileceğine inanıyor. Yaşanılan sorunların ne zaman çözüleceği konusunda ise tam bir belirsizlik hakim.