Anasayfa Haber Adobe Super Resolution Aracı, Görüntüleri 4 Kat Büyütebiliyor

Adobe Super Resolution Aracı, Görüntüleri 4 Kat Büyütebiliyor

Adobe Super Resolution

Yapay zekadan gücünü alan Adobe Super Resolution ile 10 MP bir fotoğrafı 40 MP çözünürlüğe yükseltmek mümkün.

Adobe, Super Resolution (Süper Çözünürlük) adlı yapay zeka destekli aracı ile fotoğraf çözünürlüğü artırmayı tamamen yepyeni bir seviyeye taşıyor. Camera Raw 13.2 sürümünde mevcut olan özellik Lightroom ve Lightroom Classic uygulamaları için de sunulacak.

Adobe bu özelliklerinin görüntünün keskinliğini korurken herhangi bir fotoğraf çözünürlüğünü 4 katına çıkarabileceğinin altını çiziyor. Ek olarak, teknolojinin daha iyi dijital yakınlaştırma oluşturmak için uyarlanabileceği de ima edilmiş.

Adobe Super ResolutionTeknoloji bir görüntünün ölçeğini yükseltmenin getirdiği bulanıklığın genelini hafifletmek için makine öğrenimini kullanıyor. Yapay zeka, çentikleri bikübik yeniden örneklemeden ve ince ayrıntıların üzerine yazmadan çok daha iyi doldurabiliyor ve düzeltebiliyor. Bu yapay zekanın 1 milyon düşük ve yüksek çözünürlüklü fotoğraf ile eğitildiği ifade ediliyor. Örnekler arasında çiçekler, ağaçlar, kumaş desenleri, çatı kaplama ile diğer doğal ve insan yapımı nesnelerin yer aldığı da paylaşılanlar arasında. Böylece yüksek çözünürlüklü örnekleri düşük çözünürlüklüler ile karşılaştırıp görüntüyü yeniden boyutlandırmak için hangi piksellerin ayarlanması ve eklenmesi gerektiğini öğreniyor.

Aracın en iyi Bayer veya X-Trans raw dosyalarıyla çalıştığını ancak 500 megapiksele kadar .jpg, .png ve .tiff formatlarını desteklediğini de belirtelim. Sonuçlar ise Photoshop‘ta düzenlenebilir Dijital Negatif (.dng) olarak sunuluyor.

Özellik keskinliği korurken, büyütmenin hızlı ve kolay bir yolunu sunmasıyla araç kutusunda olmazsa olmaz bir araç haline gelecek gibi gözüküyor.