Anasayfa Haber Apple HomePod Üretimi Sonlandırılıyor

Apple HomePod Üretimi Sonlandırılıyor

Apple HomePod

Apple, HomePod üretimi için iptal kararı alırken HomePod mini modeline odaklanıyor.

Apple, HomePod üretimi için sonlandırma kararı aldıklarını duyurdu. Şirket bunun yerine, Ekim ayında duyurduğu HomePod mini modeline odaklanmak niyetinde. İlk HomePod modelinin satışlarının stoklar bitene kadar Apple ve diğer yetkili satıcılarda devam edeceği belirtiliyor. Ek olarak, akıllı hoparlör yazılım güncellemeleri ve Apple Care’dan destek almaya da devam edecek.

Apple tarafından TechCrunch’a verilen demeç şu şekilde:

“HomePod mini, geçen sonbaharda piyasaya sürülmesinden bu yana, müşterilere sadece 99 dolara inanılmaz ses, akıllı bir asistan ve akıllı ev kontrolü sunan bir hit oldu. Çabalarımızı HomePod mini üzerinde yoğunlaştırıyoruz. Orijinal HomePod’u sonlandırıyoruz. Ürün Apple Çevrimiçi Mağazası, Apple Satış Mağazaları ve Apple Yetkili Satıcıları aracılığıyla stoklar tükenene kadar mevcut olacak. Apple, HomePod müşterilerine Apple Care aracılığıyla yazılım güncellemeleri ve servis ve destek sağlayacaktır.”

HomePod, akıllı bir asistanı olan üst düzey bir hoparlör olarak konumlandırıldı. Şirket, geçen yıl yeni HomePod mini modelinin piyasaya sürülmesiyle Amazon Echo ve Google Nest ürünleriyle rekabet eden pazara odaklanmıştı. Ayrıca, HomeKit ile akıllı ev entegrasyonuna ve ayrıca Siri yapay zekasına daha fazla vurgu yapıldı. HomePodun 299 dolar fiyat etiketi taşıdığını da belirtelim.

23 Mart’ta Apple tarafından yeni AirPods ve iPad Pro modellerinin tanıtılacağı bir etkinlik düzenlenebileceğini de not olarak düşelim.