Anasayfa Haber GeForce Beta Sürücüsü, RTX 3060 Ethereum Madenciliği Sınırlamasını Kaldırıyor

GeForce Beta Sürücüsü, RTX 3060 Ethereum Madenciliği Sınırlamasını Kaldırıyor

GeForce Beta RTX 3060 Ethereum

NVIDIA GeForce 470.05 beta sürücü, RTX 3060 ekran kartlarındaki Ethereum madenciliği korumasının ortadan kalkmasına sebep oldu.

NVIDIA yayınladığı güncel beta sürücüsü ile adeta kendi ayağına sıkmış durumda. Şirket, RTX 3060 ekran kartları ile Ethereum madenciliği yapılamaması için ürününde bir sınırlandırma uygulamıştı. Bu sayede madencilik performansı yüzde 50 oranında düşürülüyordu. Öte yandan, bu madencileri durduramamış ve koruma sürücü veya BIOS’u modifiye etme ihtiyacı olmadan aşılmıştı. Şimdi ise GeForce 470.05 beta sürücüsünün RTX 3060 modellerindeki Ethereum madenciliği kilidini otomatik olarak açtığı fark edildi.

ComputerBase’in haberine göre, 470.05 sürücüsü geliştiricilerin Linux için Windows Alt Sistemi’nin (WSL) performansını ve OpenCL 3.0 desteği gibi yeni özellikleri test etmeleri için tasarlanmış durumda ancak tabii ki Ethereum madenciliği performansının kilidinin açılması planlanmış bir durum değil. Ethereum madencilik performansının beta sürücüsüyle aşılması, kartları kripto madenciler için daha çekici hale getirecek diye tahmin edebiliriz.

NVIDIA, RTX 3060 madencilik performansına yönelik yazılım kısıtlamalarından oldukça emin görünüyordu. Hatta NVIDIA İletişim Müdürü Bryan Del Rizzo geçen ay bunun sadece bir sürücü meselesi olmadığını ve sürücünün RTX 3060 işlemcisi ve BIOS yazılımı arasında hash oranı sınırlayıcının kaldırılmasını önleyen güvenli bir özellik olduğunu paylaşmıştı.

Bakalım, NVIDIA bu beta sürücüsü ile vermiş olduğu açığı nasıl düzeltecek?

Bundan sonra çıkacak tüm NVIDIA GeForce ekran kartlarında Ethereum madencilik sınırlamasının standart hale getirilmesinin düşünüldüğünü de hatırlatalım.