Anasayfa Haber Microsoft, Konami ve Sega’yı Satın Almayı Planlıyor

Microsoft, Konami ve Sega’yı Satın Almayı Planlıyor

Microsoft Konami ve Sega

Microsoft, Japonya’daki düşen Xbox satışlarını canlandırmak adına Konami ve Sega firmalarını satın almayı planlıyor.

Microsoft’un Sega’yı satın alacağı uzunca bir süredir konuşuluyordu. Bu iddialar oyun basını tarafınca yakından takip edilirken şimdi de yazılım devinin Sega haricinde Konami firmasını da bünyesine katmayı planladığı ortaya çıktı.

Hatırlayacağınız üzere son yayınlanan satış rakamlarına göre Xbox’ın yeni nesil konsolunun sadece ABD ve Çin pazarında PS5’i geride bırakırken, PlayStation 5’in de geri kalan tüm pazarlarda Xbox Series konsollarına karşı üstünlük sağladığı gözler önüne serilmişti. Ortaya çıkan bu tablo ise Microsoft’u farklı planlar içerisine soktu.

Microsoft, Konami ve Sega'yı Satın Almayı Planlıyor

Microsoft Japonya’daki Xbox Satışlarını Canlandırmak İstiyor

Microsoft için en zayıf pazar Japonya. Japonya’da Şubat ayında 78.134 Nintendo Switch ve 33.792 PS5 konsolu satılırken, Microsoft’un ise sadece 1.508 Xbox Series X/S ve 10 adet Xbox One konsolu sattığı ifade ediliyor.

Bu doğrultuda ise şirketin Japonya’daki düşen satış rakamlarını arttırmak adına Konami ve Sega gibi efsanevi firmaları bünyesine katacağı konuşuluyor. Her ne kadar ortaya atılan bu iddia hakkında resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, sektör ile ilgili isabetli tahminleriyle tanınan ünlü bir analist bu olası satın alım işleminin Microsoft’un Japonya’daki zayıflayan satışlarını bir nebze de olsa canlandıracağını belirtiyor. Bu da Konami ve Sega’nın Xbox ekibine katılacağı iddialarını güçlendiriyor.