Anasayfa Haber Samsung Galaxy A72 Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Samsung Galaxy A72 Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Samsung bugün düzenlemiş olduğu Unpacked etkinliğiyle beraber uzunca bir süredir sızıntı haberlerine konu olan Galaxy A72 modelini resmi olarak duyurdu.

Samsung Galaxy A72 fiyatı ve özellikleri sonunda resmi olarak açıklandı. Serinin yeni üyesi teknik özellikleri ile dikkat çekerken, aynı zamanda 3X Optik Zoom özelliğine sahip olan ilk Galaxy A serisi modeli olarak da karşımıza çıkıyor. İşte karşınızda Samsung Galaxy A72 özellikleri ve fiyatı!

Samsung Shop İçin Tıklayınız

Samsung Galaxy A72 Özellikleri İle Neler Sunuyor?

Samsung yeni nesil akıllı telefonu özellikleri bakımından serinin giriş modeli olarak lanse edilen Galaxy A52 ile benzerlik göstermiş olsa da, kamera, batarya ve ekran boyutu tarafında A52’den ayrılıyor.

Bu kısımdaysa serinin yeni modelinde bizleri 6.5 inçlik bir ekranın yerine 6.7 inçlik Super AMOLED bir ekran karşılıyor. FHD+ çözünürlük sunan bu ekranda tıpkı A52’de olduğu gibi 90Hz tazeleme ve 800 nit parlaklık değerlerine de ev sahipliği yapıyor.

Toplamda 203 gram ağırlığında olan telefon gücünü ise Snapdragon 720G işlemcisinden alıyor. Ayrıca serinin yeni modeli 8 GB RAM ve 128/256 GB dahili hafıza seçenekleriyle de beraber satın alınabiliyor. Bunun yanı sıra Samsung’un yeni nesil Galaxy A modeli 25W hızlı şarj destekli 5.000 mAh boyutundaki bataryasıyla da serinin diğer telefonlarından ayrılıyor. 5.000 mAh kapasitesindeki bu batarya ise kullanıcılara oldukça uzun bir pil ömrü vadediyor.

Samsung Galaxy A72 fiyatı ve özellikleri
Samsung Galaxy A72 fiyatı ve özellikleri

Samsung Galaxy A72 Kamera Özellikleri

Samsung bugün düzenlemiş olduğu Unpacked etkinliğinde Galaxy A72’nin kamera özelliklerine ayrı bir parantez açtı. Bu kısımdaysa Galaxy A serisi için bazı ilklere ev sahipliği yapan telefonun 3 kat daha fazla Optik Zoom sunan 8MP’lik Telephoto lens ile beraber geldiği ifade ediliyor. Böylece kullanıcılar Optik Zoom özelliği sayesinde 10 metre mesafeden fotoğraf çekebiliyorlar. Çekilen bu fotoğraflar ise 3 metreden çekilmiş kadar yakın görünüyor.

Bunun yanı sıra cihazın arka tarafında yer alan dörtlü kamera ise şu şekilde sıralanıyor:

– f/1.8 diyaframlı 64 MP geniş açılı ana kamera (PDAF, OIS)
– f/2.2 diyaframlı 12 MP ultra geniş açılı kamera (123 derece görüş açısı)
– f/2.4 diyaframlı 8 MP telefoto kamera (PDAF, OIS, 3x optik zoom)
– f/2.4 diyaframlı 5 MP makro kamerası

Tüm bu kamera özelliklerine sahip olan telefonun ön yüzeyindeyse bizleri f/2.2 diyaframa sahip olan 32 MP çözünürlüğündeki bir özçekim kamerası karşılıyor. Bunun yanı sıra Samsung tarafından paylaşılan bilgilere göre cihazın arka kamerasıyla 4K 30fps ve 1080p 30fps değerlerinde video kaydedilebiliyor. Aynı zamanda cihazın 32 MP’lik ön kamerası da 4K çözünürlükte 30fps video kaydetme yeteneğine sahip.

Samsung Galaxy A72 fiyatı ve özellikleri
Samsung Galaxy A72 fiyatı ve özellikleri

Samsung Galaxy A72 Fiyatı

Samsung Galaxy A72 fiyatı da düzenlenen etkinlikle beraber resmi olarak açıklandı. A72’nin başlangıç fiyatı ise 450 Euro olarak belirlendi.