Anasayfa Haber Raspberry Pi Imager 1.6 Çıktı

Raspberry Pi Imager 1.6 Çıktı

Raspberry Pi Imager 1.6

Gizli gelişmiş ayarlar sunan Raspberry Pi Imager 1.6 yayınlandı.

Raspberry Pi Foundation tarafından Raspberry Pi Imager 1.6 sürümünün çıkışı duyuruldu. Kurulum medyası oluşturma aracı yine çok basit bir kullanıcı arayüzü sunmanın yanı sıra belirli bir tuş kombinasyonu uygulandığında gelişmiş ayarlara da erişilmesini sağlıyor. Bu ekstra seçenekler içinse Ctrl-Shift-X tuşlarına basmak yeterli.

Raspberry Pi Foundation Yazılım Mühendisliği Müdürü Gordon Hollingworth, Imager’ın kullanımının olabildiğince kolay olacak ve etkileşimde bulunduğunuz öğelerin sayısını azaltacak şekilde tasarlandığının altını çiziyor. Topluluktan gelen daha fazla gelişmiş ayarların eklenmesi taleplerinin ardındansa kullanıcılara kurulum medyası oluştururken daha fazla esneklik sağlayan gizli bir gelişmiş ayarlar menüsü eklenmesine karar verilmiş.

Gelişmiş ayarlar menüsüne girdikten sonra, ayarları bu oturum için veya gelecekteki tüm oturumlar için uygulamayı seçebiliyorsunuz. Seçenekler arasında Wi-Fi ve yerel ayarların önceden yapılandırılması, SSH’nin etkinleştirilmesi, özel bir ana bilgisayar adı ayarlanması ve telemetriyi devre dışı bırakılması gibi seçenekler yer alıyor.

Raspberry Pi Imager’ın yeni sürümünü indirmek isteyenlerin indirme sayfasını ziyaret etmesi yeterli. Burada tüm popüler platformları bulmanız mümkün. Halihazırda Imager sizde zaten yüklüyse, yeni bir güncellemenin mevcut olduğunu ve yükleyebileceğinizi bildiren bir bildirim alacaksınız.